Probleemiks on 2021-2022 Model S-i ja Model X-i ning 2022 Model Y ja Model 3 keskekraanid, mille juhtprotsessor võib teatud oludes üle kuumeneda ning meediasüsteemi hangumist ja kokku jooksmist põhjustada.

Üle kuumenemine võib juhtuda kas ülikiire laadimise ajal või akupakki selleks ette valmistades. Kuigi tegu ei ole ohtliku probleemiga, nõudis Ameerika Ühendriikide liiklusohutuse eest vastutav organ NHTSA siiski ametlikku tagasikutsumist, kuna üle kuumenemine mõjutab enne kiirlaadimist akupaki vastavasse valmidusse seadmist ning muid kriitilisi funktsioone.

Tesla kirjutaski tagasikutsesse järgnevalt: “Hanguv või taaskäivituv meediasüsteem võib takistada tahavaatekaamera pildi, hetke käiguvaliku ja hoiatussõnumite kuvamist ning takistada juurdepääsu esiklaasi nähtavuse parendamisele (Tesladel käib kojameeste sättimine keskekraanilt), kasvatades õnnetusse sattumise riski.”

Nüüd aga see jutumärkide osa – Tesla usub, et probleemi saab lahendada üle õhu tarkvarauuendusega, mis parandab meediasüsteemi protsessori jahutuse juhtimist, ja seega mingit harjumuspärast füüsilist tagasikutsumist ei toimugi. Selleks ajaks, kui mõjutatud autode omanikud oma postkasti tagasikutsumise teemalise kirja saavad, on parandus tõenäoliselt juba sisse viidud.

Tesla on viimasel ajal teemakohaseid kirju päris palju välja saatma pidanud, kuid lahendused on samuti olnud vaid tarkvaralised. Näiteks viimane, 800 000 sõidukit mõjutanud probleem puudutas turvavööde kinnitamise meeldetuletust, mis väga spetsiifilistes oludes ei ilmunud.

Arvestades, kui palju autotootjaid üle õhu tarkvarauuendustele üle lähevad või seda kavatsevad, paistab tulevik autoomanikele üpris mugav.