Viimaseks õlekõrreks sai tõenäoliselt video, kus ta San Jose linnas Californias oma Tesla FSD (Full Self Driving) beetaversiooni testis ning auto selle käigus kummipostile otsa sõitis. FSD on Tesla juhiabisüsteemide pakett, mis pideva uuendamise tulemina peaks lõpuks võimaldama täielikku isejuhtimist, kuid paraku on testid näidanud, et sinna on veel pikk tee minna.

Tesla pole täpselt kommenteerinud, mis on vallandamise põhjuseks, kuid veebruari teisel nädalal seda tehti ja ühtlasi võeti Bernalilt õigus FSD-d edasi testida, kuigi tal puuduvad turvanõuete rikkumised, mille hulga alusel seda tavaliselt tehakse.

Bernal alustas oma Youtube’i kanalit 2021. aasta alguses, kuna FSD tundus tema jaoks võimalik elusid päästev tehnoloogia, mille arengut ka üldsusele tutvustada. Eelmise aasta lõpus sattusid videotele ka kolm erinevat intsidenti, kus FSD põhjustas ohtlikke olukordi.

Bernali sõnul oli ta oma tööandjaga kanali suhtes alati avatud ning ei varjanud midagi. Lisaks puuduvad Teslal oma töötajatele sotsiaalmeedia osas täpsed ettekirjutused, kuid oodatakse “vastutustundlikku sotsiaalmeediategevust.”

Bernali videod on enamasti olnud FSD suhtes positiivse tooniga ning väga pragmaatiliselt lahanud juhtunud vigu, mille ta on loomulikult ka tööandjale ette kandnud. Lisaks pole ta kunagi postitanud midagi salajast, vaid videod on alati puudutanud juba avalikkusele saadaolevaid tooteid.

Kuigi Elon Musk nimetas end hiljuti Starlinki ja Vene meediat puudutavas väljaütlemises “sõnavabaduse absolutistiks”, ei ole see Teslat puudutavates küsimustes päris nii roosiline. Töötajad peavad näiteks alla kirjutama kokkuleppele, mis ei luba neil Teslat avalikult kohtusse kaevata. Varajase FSD testijatel paluti aga oma kogemuste kohta mitte sotsiaalmeediasse postitada.

Ka Bernalile oli vihjatud, et negatiivset sisu sisaldavate videote postitamise võiks lõpetada, kuid mitte kordagi ametlikult. Seega oli tal mõistlik eeldada, et vallandamisele eelneb mingitki sorti hoiatus, palve, käsk või jutuajamine.

Hoolimata juhtunust ütles Bernal, et ta hoolib jätkuvalt Teslast, liiklusohutusest, FSD-st ja seal leiduvate vigade parandamisest, kuigi nüüd pole tal enam võimalust seda tööd jätkata.

Kõnealune video järgneb ning õnnetus juhtub pöördel, mis algab 03:25: