Valem on lihtne – võta punti Itaalia võidusõiduautofirma Dallara, arenda nendega koos suurepärane jäik ja ülikerge süsinikkiust kandmik ning paiguta juhi taha ennast korduvalt tõestanud Audi ridaneli või ridaviis, mis annab välja 237-300 hj, mida on 790 kg auto vilkalt liigutamiseks vägagi adekvaatne hulk.

Kuid kuni praeguseni püsis X-Bow üpris muutumatuna ning autol puudus näiteks katus – kui kõrvale jätta GT4 võidusõiduversioon. Nüüd aga tegeleb KTM suurema uuendustööga, mis toob nii kõvakatuse kui rohkem jõudu.

Tänu GT4 populaarsusele ja edule otsustati ette võtta ka GT2-klassi reeglite järgi ehitatud X-Bow, mis pidi tempos püsima muuhulgas nii Porsche 911 kui Audi R8 GT2 võistlusautodega. Selleks väänati Audi ridaviiest välja lähes 600 hj, mass jäi 1050 kg juurde ja tänavale mittesobilik auto sai nimeks X-Bow GTX.

Nüüd aga tegeleb KTM ka tänavalegaalse versiooni arendamisega. Ilmselgelt peab autole lisama igasugust turvavarustust ning juhiabisüsteeme, et Euroopas teekõlbulikuks saada. Testmuulasid on märgatud, esimesed autod peaksid klientideni jõudma 2023. aastal.

Audi ridaviie täpne võimsus pole teada, kuid eelduspäraselt jääb see samasse suurusjärku või kestvuse eesmärkidel veidi alla 600 hj. Kinnitatud on, et jõud jõuab maha läbi 7-käigulise topeltsiduriga käigukasti ja piiratud libisemisega diferentsiaali.

Selle uudise valguses on lootust, et kärbeskaalus sportautod ei ole veel surnud – kuid paraku on seniste tippmudelite hindu (KTM X-Bow GTX maksab umbes 250-300 000 USD) vaadates selge, et sellised autod jäävad siiski rikaste pärusmaaks.