Spyros Panopoulos Automotive ei ole just kõige keeleväänamissõbralikum nimi, seega vähemalt mudelinimi tuli panna meeldejääv. Chaose lubatavad arvud on seda loomulikult samuti.

Baasmudel nimega Earth Version pakub mudelivaliku tipuga võrreldes hädised 2049 hj ja 1390 Nm – pöödemoment polegi liialt suur, seega saavutatakse kõrge võimsus kõrgete pöörete toel ning mootor käib väidetavalt 10 000 RPM-ni. Kuid paneme need 2000 hobust korra perspektiivi – Bugatti Chiron pakub 1580, SSC Tuatara 1750, Hennessey Venom F5 1817 ja Rimac Nevera 1914 poni.

Ja siis on Chaos Zero Gravity – 3065 hj, 1983 Nm, kiirendus “sajani” lubatakse kestvat 1,55 sekundit ja veerandmiil läbitakse väidetavalt 7,5 sekundiga. Esimene küsimus – mis rehvidega?

See selleks. Vaatame korra ka sõitjateruumi, mis on sama üle võlli kui nurgeline välimus ja lubadused – seest leiab 3D-prinditud detaile, muuhulgas ka ulmelise kujuga rooli küljest. Üks piltidest näitab aga ka 3D-prinditud kepsu ja kolbi – tehnoloogiat, millega katsetab näiteks Porsche, kelle sõnul läheb siiski aastaid, et see lahendus toimivalt ka turule tuua.

Auto hind on sõltuvalt “astmest” vahemikus 6,4-14,4 miljonit USA dollarit ehk 5,55 kuni 12,49 miljonit eurot ning väidetavalt on üks auto juba müüdud…

Kogu selle jutu peale meenub vana hea Devel Sixteen… Ootame rohkem andmeid, aga eriti videoid koos usaldusväärsete tootjate mõõteseadmetega. Kuni nende avaldamiseni paistab asi kahtlaselt autotööstuse “uduvarana”, et investoreid ja pimesi ostjaid meelitada. Vaata rohkem pilte tasuta portaalis Accelerista.com.