Sõiduki prototüüp sai laiemat meediakajastust möödunud aasta juunis, kui tegi esimese linnasisese, õigemini linna kohal lennu, lennates 35 minutiga Nitra lennujaamast Bratislava lennujaama. See on nähtav järgnevas videos:

Kokkutõmmatavate tiibadega lendautot liigutab BMW mootor, mis sõidutab kaht reisijat kuni 190 km/h. Testimise käigus teostati erinevaid olulisi manöövreid ning veenduti, et masin suudab õhku tõusta ja maanduda ilma piloodi sekkumiseta.

AirCari leiutaja ja testpiloot professor Stefan Klein sõnas, et tegu on väga olulise sammuga efektiivsete lendautode masstootmise suunas.

Slovakkia Transpordiameti tsiviillendude divisjoni juhataja René Molnár sõnas, et AirCar defineerib uute sõidukite kategooria ning selle “tänavalegaalseks” saamine oli ühtviisi väljakutsuv ja hämmastav.

AirCari arendusel hoiti pingsalt silma peal alates selle algusest 2017. aastal ning Slovakkia Transpordiameti sõnul toob sõiduk tervitatavad uuendused turvalahenduste vallas, mis on lennuohutuse perspektiivist ülioluline.

Klein Vision töötab juba ka uue lendauto kallal, mille lennukiirus on kuni 300 km/h ja sõiduulatus 1000 km. Sellele lennusertifikaadi saamine peaks vältama 12 kuud.