Aga mida teha, kui on vaja hankida mõnda suuremat elektroonika- või koduseadet, mille kohapeal kiirtestimine on väga keeruline või pigem isegi võimatu? Nt pesumasinat, mille kohta siin soovitusi jagame?

Et asjatundlikku nõu saada, pöördus Forte tehnikaspetsi poole, kes on pesumasinatega töö kaudu palju kokku puutunud ja oskab tõesti öelda, mis midagi väärt on, ilma soovita ühte või teist mudelit lihtsalt müüa.

Soovitused esitas meile firma Euronics tehnikaekspert Meelis Väljamäe.

Hisense WFPV7012EM

Hisense on üks neist vähestest Hiina kodumasinatootjatest, mis on tõestanud, et töökindlaid ja hea kasutusmugavusega kodumasinaid saab pakkuda mõistliku hinnaga.

Selle mudeli juures meeldib mulle kompaktsus (sügavus vaid 46 cm), mis tähendab, et masin sobib ka kitsastesse oludesse, aga mahutab ikkagi 7 kg pesu.

Hisense’il on olemas kõik oluline, näiteks 1200 p/m tsentrifuug, villaste riiete programm ja kergelt määrdunud riiete jaoks mõeldud kiirpesu. Mainin ära, et sellises hinnaklassis on allergiavastane aurupesuprogramm küllalt unikaalne.

Otsi veebist või Euronicsist (259,99 eurot)

Hisense WFPV7012EM (Tootja foto)

Pealtlaetav Electrolux SensiCare

Eelkõige kitsastesse oludesse mõeldud pealtlaetavate pesumasinate toojaid on üsna vähe, kuna see on spetsiifiline ja keskmisest keerukam tooteklass. Electrolux on konkurentsitult kõige suurema kogemusega pealtlaetavate pesumasinate tootja.

Selle mudeli eripärad on kompaktsetest mõõtudest hoolimata suur pesukogus (7 kg) ning vaikselt sulguv trumlikaas. Nimelt sulgub nii mõnegi taolise aparaadi trumli metallkaas järsult, mis võib parajalt ehmatada.

SensiCare arvestab pesu kogusega ning määrab pesutsükli aja ja kasutatava vee koguse automaatselt. Eco Time Manageriga saab pesutsükli pikkust käsitsi reguleerida – sellist võimalust enamikul konkurentidel ei ole. Lisaks on allergiavastane auruprogramm.

Otsi veebist või Euronicsist (399,99 eurot)

Electrolux SensiCare (Tootja foto)

LG F4WN609S1

A+++ ehk väga väikese energiatarbe (–30%) ja suure mahutavusega soodne masin. Kasutab LG legendaarse töökindlusega, otse trumli külge ühendatud Direct Drive-otseveomootorit.

Tehisintellektiga automaatprogrammid tuvastavad pesu kaalu ja pehmuse ning seadistavad programmi, et see oleks pesu vastu võimalikult õrn, aga tõhus. LG ainulaadne omadus on TurboWash-programm, mis peseb vaid 59 minutiga puhtaks ka määrdunud riided.

Loomulikult on ka sel masinal baktereid hävitav aurufunktsioon. Lisaks wifi ja äpi tugi, mis lubab masinat ka häälkäsklustega Amazon Alexa või Google Assistanti digiabilise teel juhtida ning annab märku, kui pesutsükkel on lõppenud.

Otsi veebist või Euronicsist (469 eurot)

LG F4WN609S1 (Tootja foto)

Samsung WW90T534DAT/S7

Nutikuselt ja ökonoomsuselt eelmisega võrreldav mudel. Selle teeb eriliseks fakt, et see on kõige soodsam pesumasin, mis oskab ise vastavalt pesu kogusele ja tüübile pesuvahendit doseerida.

Dosaator mahutab kuni kuu aja pesu- ja loputusvahendite koguse. See on mugav, aga oluline veel seepärast, et sageli kasutatakse tänapäevastes säästlikes pesumasinates vajalikust rohkem pesuainet, mis suurendab kulu ja on keeruline põhjalikult välja loputada, eriti lühikeste tsüklite puhul.

Eraldi märkimist väärib ka Samsungi lahendus Bubble Soak: intensiivne plekieemaldus, mis tuleb tõrksate plekkidega väga hästi toime.

Otsi veebist või Euronicsist (479,99 eurot)

Samsung WW90T534DAT/S7 (Tootja foto)

Bosch WAU28PBHSN

Boschi nutikas pesumasin ühendub wifi teel Home Connect-süsteemi toetavate seadmetega ning lubab kasutada häälkäsklusi. Masinal on paljukiidetud automaatne pesuvahendi doseerija i-DOS.

EcoSilenceDrive-mootor on säästlik, vaikne ja töökindel, vaikust aitavad tagada eridisainiga küljepaneelid, mis vibratsiooni vähendavad.

Lisaloputuse ja kõrgema temperatuuriga allergiavastane programm Allergy Plus eemaldab hästi õietolmu, loomakarvad ja muud allergeenid.

Enamiku programmidega koos saab kasutada režiimi SpeedPerfect, mis vähendab pesutsükli aega kuni 65%, tegemata kompromisse tõhususes.

Otsi veebist või Euronicsist (779,99 eurot)

Bosch WAU28PBHSN (Tootja foto)

Pesumasin-kuivati AEG L9WBA61BC

Viimasena toon välja hea mudeli järjest tähtsamaks muutuvast kuivatiga pesumasinate kategooriast. Selline on väga hea valik väiksemasse korterisse, kuhu eraldi kuivati ei mahu.

See AEG mudel ei ole küll kõige soodsam, kuid on üks väheseid, mille kuivati on väga säästliku soojuspumba tehnoloogiaga nagu eraldiseisvad kuivatid. Enamik teisi kuivatiga pesumasinaid kasutavad märksa rohkem energiat ja vett.

Suudab pesta korraga 10 kg ja kuivatada 6 kg pesu. Kuivatamise teeb kiiremaks soojuspump – 3 kilo pesu saab pestud ja kuivatatud kolme tunniga. Ka on sellel masinal wifi ning äpiga juhtimine koos teavitustega.

Otsi veebist või Euronicsist (1299,99 eurot)

AEG L9WBA61BC (Tootja foto)