Enne aga räägime pisut kodumaisest. Vanasadama tramm, liiklussoovitus ja mõtted automaksu kohta. Nüüd on peale hakanud tõeline luige, haugi ja vähi mäng, mis oma absurdsuses pakub vähemalt suurt meelelahutuslikku väärtust. Vaatame ka, palju hääli on kogunud automaksuvastane petitsioon.

Veho AS võtab oma esindustes kasutusele sularahavaba lähenemise. Kõikides firma esindustes saab 1. septembrist alates maksta vaid ülekande või arvega.

Räägime ka rendiautode parkimisanarhiast. Linlastel on teatud kohtades tekkinud tõsine probleem - enam ei saa isegi poes käia, sest parkimiskohad on rendikate poolt hõivatud. Kuidas kommenteerib seda Bolt? Kes saaks üldse midagi kaose lahendamiseks ette võtta?

Vaatame ka, millised autos suitsetamist reguleerivad seadused eri riikides kehtivad ja kuidas on lood Eestiga. Kellelt oleks õppida, mida võiks seadusloomel arvesse võtta?

Välismaisest - veel üks autotootja liitus NACS (ehk Tesla) laadimisstandardiga. USA börsile suundus veel üks suur autotootja, kelle turuväärtus on sama suur kui Fordi ja General Motorsi oma kokku.

Suurimaks uudiseks on teist nädalat järjest San Francisco „isetaksod“, seekord aga nende hakkamasaamine inimfaktori puudumisega. Hetkel toimetab neid linnas umbes pooltuhat, kuid juba on tekkinud suuremad probleemid, mille ühisnimetajaks ongi justnimelt inimteguri puudumine. Mis siis juhtunud on?

Nädala number on 735 (miljonit!) ja see tuleb Elon Muskilt ja Teslalt. Nädala proovisõiduauto on Renault Austral. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00