Alustame aga Eestist. Vanasadama trammi projekti osas on linnavalitsus välja käinud kaks lubadust. Jälgime huviga. Vastame ka ühe kuulaja kommentaarile Reidi tee bussiraja teemal. Nädala liiklusmõte ja -kiitus läheb ühele jalgratturile. Loodame kohata rohkem tema moodi liiklejaid!

Kahjuks on riik otsustanud loobuda veapunktisüsteemist. Arutleme, miks see on kehv mõte - ja mida halba see otsus tegelikult meile ütleb. Käime üle ka mitmed liiklusseaduse muudatused, mis jõustuvad 2025. aastaks.

Kütusest ja automaksust teeme juttu lühidalt, lisaks vastame veel ühe kuulaja kommentaarile seoses eelmise saate elektriautopõlengute teemaga.

Kinodesse on jõudnud võidusõidufilm Gran Turismo. Veli käis vaatamas ja avaldab arvamust, pikemalt saab lugeda siit.

Nädala olulisimad uudised on seotud San Franciscoga. Ühelt poolt palub linnapea Elon Muski, et too jätaks Twitt... vabandust, X-i peakorteri sinna. Teisalt on sündimas ajalugu - Waymo ja GM Cruise said rohelise tule viia läbi täiesti mehitamata taksosõite. Kokku on SF-is umbes 500 autot, mis võivad päeval ja ööl nüüd kliente sõidutada ilma ühegi teise inimeseta autos - isegi ohutusjuhti pole tarvis.

Nädala proovisõiduauto on Nissan Ariya. Stuudios on autoajakirjanikud Veli V. Rajasaar ja Indrek Jakobson. Saadet saab kuulata allolevas pleieris. Külasta ka saate Facebooki- ja Instagrami-lehte, kust saad jooksvat infot automaailma kohta ning näha proovisõiduautodega seonduvat. Head kuulamist!

1x
00:00