Volodõmõr Zelenskõi avaldas oma Instagramis foto kinnipeetud Medvedtšukist iroonilise pealkirjaga "Head kosmonautikapäeva!" (12. aprill, kui Medvetšuk kinni nabiti, on ka rahvusvaheline kosmonautikapäev).

Mõistagi meenus kohe inimestele ka Medvetšuki tütre Darja Moskva ristiisa.

Ukrainas populaarne Nikolajevi oblasti sõjaväelise administratsiooni juht Vitali Kim otsustas sarnaselt Zelenskõile Medvetšukki tögada. Samale pildile sätiti ka "Tšmonja" ehk Gorlivkast pärit Andrei Rjazantsev, kelle ukrainlased võtsid märtsis vangi Ida-Ukrainas ja kelle välimus ning väike kasv on internetikasutajatele palju nalja teinud.

Meemimeistrite meelest sobivad kõige väiksem sõjavang "Tšmonja" ja Medvetšuk suurepäraselt kokku. Meeme Gorlivkast pärit sõduriga esines erinevates variatsioonides.

Medvedtšukile topiti ühel meemil kätte ajakirjaniku Vahtang Kipiani raamat "Vassili Stusi juhtum". Just Medvedtšuk oli 1980. aastal nõukogude ajal silmapaistva luuletaja ja dissidendi kaitsja, kes nõudis Stusi kaitsmise asemel protsessil kaitsealusele rängemat karistust ja nõudis, et ta kõik süüdistuses oleva omaks võtaks. Stus hukkus 1985. aastal vangilaagris. Medvedtšuk kaebas Kipiani raamatu eest kohtusse.

Ei unustatud ka Medvetšuki sõpru Putinit ja Lukašenkat.

Lisaks pandi Medvetšuk samale meemile Vene sõjavangidega ja meenutati Vene sõjavangide stammvabandust: tulin Ukrainasse õppustele! Oli ju põgenev Medvetšuk endale selga tõmmanud Ukraina sõjaväevormi.

Peale selle tehti ka meeme, mis muutunud internetis sellistel puhkudel traditsiooniks: Keanu Reevesi, mustanahaliste pornonäitlejatega, Homunculus Loxodontusega jne.

Jaga
Kommentaarid