Biden on öelnud, et USA väed lahkuvad Afganistanist enne tänavust 11. septembrit, mis on ühtlasi 9/11 terrorirünnakute 20. aastapäev (mis ajendas USAd üldse Afganistani sõdima suunduma).

"Meid rünnati. Me läksime selgete eesmärkidega sõtta. Me saavutasime need eesmärgid," on Biden öelnud. „Bin Laden on surnud ja Al-Qaida Afganistanis purustatud, ja on aeg see igavene sõda lõpetada.”

Terrorirühmitust Al-Qaida säärane uudis ei lepitanud. Selle kaks esindajat kinnitasid CNN-ile: sõda pole kaugeltki läbi. See jätkub USA vastu kõikidel teistel rinnetel, kuni suurriik on islamimaailmast minema kihutatud.

Al Qaida pole tuntud valmiduse poolest (lääne) meediaga suhelda, eelistades oma sõnumit levitada propaganda teel. Miks nad seekord teisiti tegid, selle üle võib ainult spekuleerida. Usutav põhjus on näiteks soov endale nime teha, sest rühmituse "paremad päevad" jäävad pigem sajandi algusesse kui hiljutisse aega.

Üks põhjus, miks USA oma väed Afganistanist ära viib, on veebruaris 2020 sõlmitud leping sealse Talibaniga, mille alusel viimane nõustus Al Qaidaga suhted lõpetama. Viimase esindajate jutt CNN-iga jätab aga lahti võimaluse, et USA sai tüssata ja tegelikult nii ei juhtu

Biden paistab sellise võimalusega arvestavat, mainides oma kõnes USA kongressi esindajatele, et lahinguvalmidus kaugete ohtude vastu jääb paika, et tulevasi ohte kodumaa vastu alla suruda.