Autode elektromagnetiline ühilduvus (EMC - electromagnetic compatibility) on oluline eeldus selleks, et tänapäevased sõidukid saaksid funktsioneerida. Samuti sõltub elektromagnetilisest kokkusobivusest autode kommunikatsioon, autonoomne juhtimine, ühiskasutus ja elektromobiilsus.

Teisisõnu, sõidukid peavad suutma kindlalt ja usaldusväärselt toimida nagu ette nähtud, ent need ei tohi samas tekitada elektromagnetilisi häireid ümbritsevale keskkonnale.

Seetõttu on Mercedes-Benz rajanud ligemale 50 miljonit eurot maksma läinud testimiskeskuse, mis on üks osa Sindelfingenis paiknevast tehnoloogiakeskusest.

Selles keskuses tehakse nii EMC-alaseid kui ka antennisüsteemide teste. Eesmärgiks on viia sõidukite poolt tekitatavad ja neid mõjutavad elektromagnetilised häired ning reisijaid mõjutada võivate elektromagnetväljade tugevus nii minimaalseks kui võimalik.

Mercedes-Benzi sõidukid on varustatud enam kui 200 erineva anduriga ning meeletute juhtmekogustega - näiteks on S-klassi mudelites üle 5 kilomeetri erinevaid juhtmeid.

Elektromagnetiliste häirete vältimiseks tuleb nii mootori juhtplokk kui ka turvasüsteemid konstrueerida selliseks, et nende tööd ei saaks mitte mingil moel ohustada.