Kokku on valitsus praeguseks kokku pannud 25 projekti, millel on paika pandud ka väga konkreetsed lõpptähtajad. Sealhulgas meenutavad mõned projektid aga lausa ulmefilme.

Programmi taga võib näha jaapanlaste muret üha vananeva rahvastiku pärast, mis on saareriigi üks kõige põletavamaid probleeme. Näiteks on jaapanlastel plaanis rahastuse toel 2050. aastaks luua tehnoloogia, mis oleks võimeline kas robootika või eluskudede abiga inimorganismi hädavajalikke süsteeme asendama.

Lisaks robootikasüsteemide ja inimküborgide loomisele otsitakse võimalusi ka näiteks inimeste "talveunne" panekuks. Arvatakse, et hibernatsioon võimaldaks inimestel elada kauem ja läbi saada vähesemaga ning seega aitaks ka see vanadusprobleeme pisut leevendada.

Samuti otsitakse lisaks inimeste täiendamisele aga lisavõimalusi ka automaatsüsteemide laialdasemaks kasutuselevõtuks. Üks variant on veelgi enam automatiseerida riigi majandus. Värske plaan näeb ette, et 2040. aastaks oleks automatiseeritud kogu riigi põllumajandus-, metsandus-, kalandus- ja ehitussektor.

Kuid mõeldakse ka globaalsemalt ja lahendatakse probleeme, millesse peaksid panustama kõik maailma riigid. 2050. aastaks tahetakse kontrolli alla saada riigi emissioonid ja tööstusprügi ning samaks aastaks plaanitakse luua ka süsteem, mis koristaks automatiseeritult maailma ookeanidest plastikprügi.

Rahastust saavad 25 projekti on valitsuse poolt määratud pingeritta ning olulisemad projektid saavad rahastust suuremal määral ja varem. Praeguse kava kohaselt hakatakse sobivaid teadlasi projektides osalema kutsuma juba selle aasta lõpus.