Süsteem sai täna ka oma tuleristsed, kui Sea Forest sõudmiskanali tribüünidel 25-kraadises kuumuses istuvatele näidispealtvaatajatele paisati peale umbes 300 kilogrammi kunstlund. Eesmärgiks oli näha, kas purustatud jää ja õhu segamisel toodetav lumi aitaks temperatuuri ning õhuniiskuse taset alla tuua.

Kahjuks ei läinud esimene test päris nii nagu oodati. Enne kunstlikku lumesadu mõõdeti tribüünil temperatuuriks 25,1 kraadi ning ka pärast lume paiskamist oli temperatuur täpselt sama. Seega, jahutamisega kunstlumi väga hästi toime ei tule.

Sellele vaatamata ütles organiseerimiskomitee esindaja Takashi Okamura BBC-le, et lume rakendamisel on teised plussid. "Selle eeliseks on see, et publik tunneb end värskemana ning loomulikult on sellel ka meelelahutuslik faktor," ütles Okamura.

Vaatamata sellele on edasised katsed alles tulekul ning praeguseni ei öelda kindlalt, et süsteemi ka päriselt olümpiamängudel rakendatakse. Kuumus on aga Jaapanis tõsine probleem - näiteks selle aasta juulis pöördus üle 5000 inimese kuumast tingitud probleemide tõttu hädaabisse. Seetõttu on katsetatud kõiksugu eri lahendustega, mis mängud mõnusamalt mööda aitaks saata, näiteks on veel proovitud udumasinaid ning tohutuid vihmavarjulaadseid mütse, mis pealtvaatajaid kaitseks.

Korraldajad esitasid isegi peaminister Shinzo Abele palve kella keerata nii, et kestvusalad saaksid toimuda ajal, kui päike veel taevas ei lõõma. Kuigi kella siiski ei keerata, algavad näiteks maratonid järgmisel aastal enne kella kuut hommikul, et võistlusega päeva kõige kuumemaks ajaks ühelepoole saada.

Samal ajal on lisaks lumekahuritele ja udumasinatele kasutusele võetud ka teised tehnilised lahendused, mis kaitseks just võistlejaid. Kõige tähelepanuväärsem on näiteks infrapunakiirgust peegeldav kattematerjal, millega on kaetud terve maratonirada ning mis selle temperatuuri keskmiselt kaheksa kraadi võrra vähendab. See on eriti oluline lahendus ka näiteks ratastoolis parasportlaste seisukohast.