Keskuse juht Vladimir Košlakov ütles väljaandele Rossiskaja Gazeta, et nende tehnoloogia on Elon Muski omandis olevast SpaceX-ist märkimisväärselt ees, kuna venelaste raketiplatvorm kasutab liikumiseks tuumaenergiat. Samuti väidab Košlakov, et nende rakett on pärast lendu uuesti taaskasutatav 48 tunni jooksul ning jõuaks Maalt Marsile kõigest seitsme kuuga.

Košlakovi sõnul on nad tehnoloogia kallal nokitsenud juba pea kümme aastat - venelased alustasid lahenduse kallal töötamist 2009. aastal. Samuti on keskuse juhi väitel süsteemid nii arenenud, et võivad tunduda praeguste lahendustega võrreldes lausa ulmelised.

Kuna venelaste uued kosmoselaevad on väidetavalt praegustest kosmoselaevadest märkimisväärselt kiiremad, on need Košlakovi sõnul eriti hästi kasutatavad planeetidevaheliste lendude tarvis. Kuna kosmoses viibimise aeg on lühem, siis vähenevad seeläbi ka inimreisijate tervisele mõjuvad kahjulikud tegurid, mis nagu väidetud on, võivad inimestele karmilt mõjuda.

Kuidas aga toimib venelaste lahenduse keskmes olev saladuslik tuumaenergiallikas? "Tegemist on tuumareaktoriga, mis soojendab vedelikku," selgitas Košlakov. "Vedelik paneb käima turbiini, mis annab energiat elektrigeneraatorile. Elektrivoolu omakorda kasutatakse, et hoida lennumasinat töös ning anda energiat elektrilisele plasmamootorile, mille jõul kosmosesõiduk edasi liigub," võttis Košlakov tehnoloogia üksipulgi koost lahti.

Samas ei ole venelaste sõnul nende eesmärk ameeriklastega Marsile jõudmise suhtes võistelda. "Marsimissioon on küll lähiaastatel võimalik, kuid meie jaoks ei ole tegemist arenduse eesmärgiga," ütles Košlakov viidates, et peamine on arendustegevuse juures hoopis raketti taaskasutusvõimekus.

NASA plaanib inimesed Marsile saata Orioni kosmoselaevade abiga. Praeguse plaani kohaselt sammuks esimesed inimesed Marsil 2030ndatel aastatel.