Elon Muski asutatud-juhitud edukas erakosmosefirma SpaceX teatas eelmise nädala lõpus, et leidis oma esimese "Kuu-reisija", kes kosmoselaevas Big Falcon Rocket tiiru ümber Kuu teeb.

Kes ja miks reisi ette võtab, pidi selguma Eesti aja järgi täna öösel kell 4 YouTube'i-otseülekandes. Nii oligi. Esimene õnnelik on Jaapani rikkur Yusaku Maezawa.

Maezawa on 22. novembril 43-aastaseks saav ettevõtja, miljardär, kunstnik ja kunstikoguja. Ta rajas tänaseks riigi suurima veebipõhise moepoe Zozotown. Ta on kodumaal 14. rikkaim inimene, mõjukas äriajakiri Forbes hindab tema varade puhasväärtust 2,48 miljardile eurole.

Big Falcon Rocket peaks hakkama reisijaid lennutama ümber Maa, Kuule ja hiljem Marsile. Maezawa saab reisile ise 6-8 kunstnikku kaasa valida, lend peaks aset leidma 2023. a. Kunstnikke seetõttu, et nad võiksid oma fantastilise reisi põhjal hiljem midagi erilist luua.

SpaceX lubas 2017. a veebruaris kosmosereisi juba tänavuse aasta jooksul. Juunis teatas aga, et retk peab 2019. aastasse lükkuma.