Uuringu käigus avastasid eksperdid, et Ühendkuningriigis on uinumisega probleeme umbes 16 miljonil inimesel. Teadlased omistasid selle häda kortisooli vabanemisele päeva jooksul. Hormoon vastutab stressile reageerimise eest ning normaalse une jaoks on vaja selle kogust organismis vähendada, lisasid eksperdid.

Nad paljastasid kallistuste positiivse mõju inimeste tervisele. Enda voodis mugavalt tundmine ja kallima kallistamine võib ärevustunnet oluliselt vähendada ja meeleolu parandada. Keha hakkab tootma serotoniini, mis mängib olulist rolli une-ärkveloleku tsüklis.

Arstide sõnul parandab kallistustega stressi mõju leevendamine südame ja veresoonte tööd. Lisaks tugevdab see immuunsüsteemi. Dopamiini vabanemine lõdvestab lihaseid. Teadlased on nimetanud kallistusi vahendiks, mis aitav võidelda depressiooniga ja unetusest üle saada.

Varem rääkisid arstid, et enne pensionile jäämist ei tohi voodis vaadata televiisorit ega lugeda. Lisaks tuleks mõni aeg enne magamaminekut hoiduda alkoholist, kofeiinist ja nikotiinist. Kuum dušš, mõnus rahulik muusika, ja kõik muu, mis inimest lõõgastab ning rahustab, aitavad keha uneks ette valmistada ning on igati teretulnud.