Katsete käigus uuriti Ühendkuningriigi, Taani ja Hispaania lastetoitusid ning leiti, et kui üldiselt makrotoitainete näitajate - soola, valkude, rasva ja süsivesikute poolest oli kõik hästi, oli toitudes liiga palju suhkrut.

Kui magusates puuviljapüreedes võis uuritud toitude kaloraaž lausa 70 protsendi piires koosneda suhkrust, siis leiti, et suhkrute tase on üllatavalt kõrge ka soolastes toitudes. Raporti kohaselt oli Ühendkuningriigis ja Taanis testitud soolastel toitudel lausa 15 protsendiline suhkrusisaldus.

Sellised tühjad suhkrud võivad teadlaste sõnul pideval tarbimisel laste alles tulevatele hammastele halvasti mõjuda ning isegi mõjutada nende tulevasi toitumisharjumusi. Nii pakubki Maailma Terviseorganisatsioon välja, et kõik lisatud suhkrud tuleks beebitoitudest keelata ning samuti tuleks vähendada puuviljapüree hulka toidus kuni 5 protsendini mahust. Küpsiste puhul pakutakse samuti välja, et suhkrust tuleneva kogukaloraaži hulk võiks jääda 15 protsendi piiresse.

Magusate jookide, sealhulgas piimajookide ning maiustuste puhul tasuks WHO hinnangul keskenduda teadlikkuse kasvatamisele ning reklaamida tooteid kui alla 36-kuu vanustele mittesobivaid.

Veel üks probleem, millele organisatsioon tähelepanu juhtis puudutab toitude nimesid. Näitena toodi, et kõrvitsa-kanapasta puhul ei olnud kõige olulisemat koostisosa - tomatit - isegi toidu nimes mainitud. Sarnane turundustrikk kehtis püreede puhul, kus jäeti tihti mainimata õunapüree sisaldus toidus.