Võitjad selgitati välja kuue pakkumise seast, ülejäänud neli olid Nortal, Quretec, Net Group ja WeMakeSoftware. Industry62 oli tegelikult juba ka seni Digiloo arendaja ja tööshoidja, kuna võitis kahe aasta eest eelmise hanke (86300 eurot). Lisaks arendavad ühe eelmise hanke tulemil veel portaali ettevõtted Quretec ja Heisi IT (kuni 300 000 eurot).

Uute tööde nimekirjas on kokku 32 portaali funktsionaalsust, iga teenuse arendamise eel korraldatakse kahe lepingupartneri vahel minikonkurss.

Portaal hakkab uuenduste järel kandma tõenäoliselt nime Terviseportaal. Esimesed tulemid hakkavad kasutajateni jõudma aasta pärast. Arendajad andsid täna teada, et portaal võib kasutajatele hakata uudsena andma personaalseid tervisenõuandeid. Esialgu pole teada, kas selleks asutakse kasutama mõnd üleilmset tuntud tehisintellekti.

Küll tõdeti, et Digiloo osaks oleva digiregistratuuri parendustöid selle projekti raames ette nähtud pole.

Veel aasta alguses hindas TEHIK, et portaali kapitaalne uuendamise võiks maksma minna 1,6 miljonit eurot, aprillis välja kuulutatud hankes oli tööde eeldavaks hinnaks juba 3,8 miljonit.

Tallinna tehnikaülikooli tervisetehnoloogiate instituudi juhataja Ivo Fridolin avaldas oma möödunud aasta lõpus avaldatud artiklis arvamust, et meie e-tervis ei ole enam aastaid edulugu olnud, kuna sinna ei jõua piisavalt kvaliteetset infot ning lisaks vaevavad seda tehnoloogilised ühilduvusprobleemid eri süsteemide vahel.

Koroonapandeemia ajal on selgunud, et Digiloo portaalil on olematu koormustaluvus ning palju vigu on ilmnenud ka vaktsineerimisaegade broneerimisel. Industry62 esindaja on neid probleeme varasemalt selgitanud siin ning sotsiaalministeeriumi vastutav asekantsler siin.

Digilool on igas kuus ligi miljon külastajat.