Die Welti teatel oli otsus poliitiline ning sellele olid vastu Bundeswehri kindralid, kuna Bundeswehril on 119 PzH 2000-tüüpi iseliikuvat haubitsat, millest otseselt ainult 40 on lahinguvalmis.

Saksa valitsus eiras sõjaväelaste arvamust ja otsustas need sõjamasinad siiski Ukrainale üle anda. Seda otsust pole veel avalikult teatavaks tehtud.

PzH 2000 on Saksa kontserni Krauss-Maffei Wegmann poolt välja töötatud iseliikuv haubits. Need võeti Bundeswehri teenistusse 1998. aasta sügisel. PzH 2000 põhirelv on 52-kaliibrise rauaga haubits, millel on automaatne laadimissüsteem 60 mürsu ning 228 modulaarse laenguga. Lisaks on masinale paigaldatud ülimoodne ja-täpne maapealne navigatsioonisüsteem. Sellised haubitsad on võimelised standartsete mürskudega tulistama 36 kuni 46 kilomeetri kaugusele. On arendatud ka rakettmootoriga laskemoona, mille lennukaugus on pea 70 km.

Varem teatas Hollandi valitsus, et annetab Ukrainale kuus kuni kaheksa PzH 2000 haubitsat, mille koolitus Ukraina sõduritele toimuks Poolas ja millele laskemoona annaks Saksamaa.

Jaga
Kommentaarid