Tesla tootis oma algupärast Roadsterit aastatel 2008–2012. Firma boss tehnoloogiaguru Elon Musk flirdib avalikkuse ees mõttega sportauto teise põlvkonna mudel välja anda juba vähemalt 2011. aasta sügisest, mil lubas selle tootmisse tuua 2014. aastal. Ta ütles ka, et sellest tuleb kiireim saritootmises auto.

Nüüd on aasta 2021 ja järgmisest Roadsterist pole endiselt kõppu ega kippugi. Musk on auto olemaolu aeg-ajalt (pikkade pauside järel) meenutanud ja tootmise alustamise aega pidevalt veidi kaugemasse tulevikku nihutanud, aga tähtajad tulevad ja lähevad ilma selge tulemuseta.

Kus uus Roadster ikkagi on? Keegi esitas sama küsimuse Twitteri säutsu teel Muskile sama küsimuse ja Musk loomulikult säutsus vastu (selles on ta kiire olnud vist alati).

Niisiis saavat arendustöö tänavu valmis ja tootmine võib alata 2022. a. Tootmiskõlbulikku kandidaati loodab Musk näha hilissuvel.

Teise põlvkonna Roadsterist saab tema osutusel kiireim seeriatoomises auto. "Nullist sajani" kiirendavat see 1,9 sekundiga, tippkiirus üle 402 km/h (üle 250 miili tunnis), sõiduulatus kuni 965 kilomeetrit (mahukaima aku olemasolu korral ja selle täislaadimise järel).

Musk on hiljuti 2022. aastaks välja lubanud ka Tesla "rahvaauto" ehk sellise Tesla auto, mille baashind USAs saab olema vaid 25 000 dollari kandis.