Leiutaja ja tehnoloogiaguru Elon Musk on tuntud muu hulgas selle poolest, et võtab avalikkuse ees – peamiselt Twitteri teel – julgelt sõna.

Muskil on olnud mitme ambitsioonika firma juhtimise ja muuhulgas seitsme lapse isaks olemise kõrvalt mahti tegeleda inimestele vastamisega, kes talle Twitteri-säutse adresseerivad, et Tesla autode kohta kaebusi või ettepanekuid esitada.

Üks üsna hiljutine näide:

Sellised kiired ja asjalikud vastused on Muskile ka omajagu kiitust toonud, aga tundub, et härral pole taoliseks "kirjavahetuseks" enam aega või soovi.

Tesla palkab selle asemel nüüd hoopis inimesi (ametinimega Energy Customer Support Specialist), kelle põhitöö ongi Muskile saadetud avaldustele reageerimine.

Kuna Tesla saatis möödunud aastal laiali oma PR- ehk suhtekorraldustiimi – taas midagi sellist, mida teised autotootjad pole teinud –, siis jäi Tesla näo hoidmine ja kujundamine suuresti Muski õlgadele. Nüüd siis võtavad selle üle "energiatoe-spetsialistid", kes võivad kodust töötada.

See tähendab tõenäoliselt, et Tesla tulevased ühismeedia-sõnavõtud on senisest nii vähem julged ja teravad kui ka paraku igavamad ja vähem informatiivsed.

Miks Musk sel moel tagasi tõmbub, jääb hetkel lahtiseks. Võib-olla on ta hakanud tõesti lihtsalt väsima ja veidigi rahulikuma elu peale mõtlema – mees tähistab juuni lõpus juba 50 aasta juubelit ja sai hiljuti oma uue abikaasaga järjekordse beebi.

Võimalik on ka, et Musk on saanud aru, et Teslal on ilma abijõududeta autotööstuses siiski senisele jõulisele positsioonile jääda.

Üks võimalus seljatagust tugevdada on väärt liitlane leida, kelle otsimisele Musk on juba vihjanud. Teine võimalus aga kindlasti vähem avalikkuse ees verbaalselt poksida, mille poolest Musk juba ammu kuulus on.

(Hiljuti läks tal veebipõhiseks kätšiks näiteks teise tehnoloogiaguru Bill Gates'iga.)

Üks hea põhjus on veel just nüüd veidi tagasi tõmbuda. Tesla aktsiahinna jõuline kasv tegi Muskist hiljuti maailma teadaolevalt rikkaima inimese. Liigne avameelsus on talle (ja Teslale) ennegi jamasid kaela toonud, mis võivad selle magusa tiitli käest võtta.

Raske öelda, kas see on seotud Muski enesetaltsutamisega, aga Tesla aktsia hind NASDAQ-il on pärast 15. jaauari ajutist madalseisu (823,41 USD) kenasti kasvanud ja saavutatud tasemel püsinud (eile sulgemise ajal 850,45 USD).