Ja miks mitte, kui õunafirma selles nii osav on. Nutiseadmetes kasutab Apple omaloodud kiipe juba kaua ja jõudluselt on need eeskujulikud, uusima (A14 Bionic) näitel isegi oluliselt võimekamad kui Androidi valdkonna parimad. Pealegi aitab selline strateegia vähendada sõltuvust teistest tootjatest, arvutiprotsessorite puhul siis Intelist.

Seni on olnud aga teadmata, millal täpselt Apple'i omaloodud protsessoriga arvuteid näha saab ja millistesse tooteperedesse need kuuluvad.

Nood küsimused võivad vastuse saada juba kaheksa päeva pärast, kui Apple korraldab sel sügisel juba kolmanda suure tooteesitluse (esimene toimus 15. septembril, teine 13. oktoobril).

Nime "One More Thing" ehk "Veel üks asi" kandev virtuaalüritus leiab aset täpsemalt 10. novembril meie aja järgi kell 20.

Kuna uued telefonid-tahvlid-nutikellad-nutikõlar on juba esitletud, on väga tõenäoline, et esitlusele jõuavadki esimesed uue põlvkonna Apple'i arvutid. Ja nende arvutite opsüsteemi macOS järgmine suur uuendus Big Sur ilmselt pealekauba.

Tootja foto

Bloomberg usub, et "One More Thing'il" näeme 13- ja 16-tolliste ekraanidega MacBook Pro'sid ja 13-tollist MacBook Airi, mis erinevad eelkäijatest peamiselt protsessori poolest, mis põhineb kiibil A14 Bionic. Viimane elab iPhone 12 telefonides ja uusimas iPad Air-süleris.

Bloomberg usub ka, et millalgi järgmiseks saabuvad Apple'i protsessoriga iMac ja Mac Pro, mis on umbes poole väiksem kui praegune Mac Pro.

Videomänguhuvilistele tasub mainida, et uue põlvkonna konsoolidele (Sony PlayStation 5, Microsoft Xbox Series X ja Series S) ilmub järgmisel nädalal ka Apple TV rakendus. PS5 puhul kohe "karbist", Xkastide puhul nende esimese elunädala jooksul.