5G ehk uue põlvkonna mobiilne internet on leidnud hulga vastalisi, kes usuvad, et see kahjustab meie tervist, kuigi senised teadusandmed seda kuidagi ei kinnita (näiteks see lugu).

Ühendkuningriik aga paistab 5G vastases kampaanias silma selle poolest, et britid ei piirdu kriitikaga, vaid püüab selle levimise tõkestamiseks midagi päriselt ära teha.

Forte on juba kirjutanud briti mastilõhkujatest. Kes aga pooldab rahumeelsemat lähenemist, leiab veebist juba 5G vastaseid seadmeid, mis väidetavalt selle signaale blokivad.

Nagu näiteks ka selle uudise peategelane 5GBioShield, mis kaitseb 5G eest nn kvanttehnoloogia abil, maksab 283 inglise naela (312 eurot) ja meenutab välimuselt tavalist mälupulka.

Välimuse sarnasus pole juhus. BBC kirjutab, et IT-spetsid on selle juba pettuseks nimetanud; oma raha eest saad suht tavalise mälupulga, millel on 128 GB andmeruumi.

Tarbijakaitse esindajad püüavad juba toote müüki peatada, alustades avaldusest kohtule, et müüja BioShield Distribution'i koduleht sulgeda.

Toote kodulehel on selline näide vidina toimimise kohta / Tootja foto (5gbioshield.com)

Erinevalt tavalisest mälupulgast ei pea 5GBioShieldi siiski kuhugi sisestama, vaid probleemse seadme (arvuti, tahvel, telefon) lähedusse asetama. See võib olla suvaline elektrivälju tekitav seade. Või miks mitte ka kaitsevidinat lihtsalt endaga kaasas kanda.

Tootja osutusel vidin tasakaalustab ja harmoniseerib "häirivaid sagedusi", mis eri seadmete tekitatud "elektrilisest udust" esile tõusevad. Asi toimib tänu "kantavale holograafilisele nanokattega katalüsaatorile" ja kvantvõnkumise (ingl quantum oscillation) protsessile.

Vidina mõjuala olla 8 või 40 meetrit, kuulutab koduleht uhkelt, kuigi ei täpsusta sealsamas, millest see sõltub.