Mõõtmised näitasid, et kõige kõrgemal puhul oli 5G mastist lähtuv kiirgus 0,039 protsenti maksimaalsest rahvusvahelise mitteioniseeriva kiirguse eest kaitsmise komisjoni (ICNIRP) paika pandud kiirguse piirmäärast. Kokku vaadeldi 16 erinevat masti 10 eri linnas.

"Raadioemissioonid igas mõõtmiskohas olid vaid väike osa sellest, mis rahvusvaheliste piirmääradega lubatud on," kinnitas Ofcomi kõneisik BBC-le. Lisaks 5G mastidele mõõdeti ka tavalistest sidemastidest tulenevat signaali tugevust. Kõrgeim neist oli Londonis Canary Wharfi piirkonnas, kus see oli piirmäärast 1,5 protsenti.

Ühendkuningriigi sideameti esindajad ütlevad seega oma praeguste mõõtmiste põhjal, et 5G tehnoloogia on ohutu. "Samas tuleb tõdeda, et 5G võrkude arendus on alles algfaasis ning seetõttu jätkame ka tulevikus elektromagnetväljade mõõtmist, et ka pikas perspektiivis muutustel silma peal hoida," kinnitati BBC-le.

Ühendkuningriigi terviseameti sõnul tõuseb 5G kasutuselevõtuga küll pisut inimeste kokkupuude raadiolainetega, kuid üldiselt selles probleemi ei nähta. "Kokkupuutemäärad on võrreldes piirmääradega üpris väikesed ning seega ei tohiks inimeste tervisele ohtu olla," kirjutatakse ameti kodulehel.

Maailma terviseorganisatsioon on määranud raadiolainekiirguse võimaliku kantserogeeni hulka. Nende hinnangul mõjutab see vähi teket sama palju kui kokkupuude talgi või marineeritud köögiviljadega, kuid oluliselt vähem kui näiteks alkohol või töödeldud liha söömine.