Siht pole väike, katoliku kiriku veebialgatuse Click to Pray lehel on kirjas, et uue tehnoloogiaseadme eesmärk on suurendada nende inimeste hulka, kes palvetavad maailma rahu nimel. Interaktiivne seadeldis peaks Püha Tooli hinnangul katoliku usku ka noorte seas populariseerima ning neid usuteemadel harima.

99 eurot maksev roosikrants koosneb kümnest agaadi- ja hematiidihelmest ning targast ristist, milles saab andmeid säilitada. Seade muutub aktiivseks, kui kasutaja teeb ette ristimärgi ning pakub seejuures läbi palvetamise kõrvale läbi äpi temaatilisi õppetunde ning personaliseeritud usulist sisu. Palvehelmeid on võimalik osta selleks spetsiaalselt loodud veebilehel ning Amazonis.

Vatikani sõnul on seadme ilmumise aeg märgiline. Nimelt on oktoober misjonikuu ning selle keskel ongi kohane tutvustada uut tänapäevast seadeldist, mis ka misjonitöö 21. sajandisse toob. Seade on täielikult disainitud Paavsti Üleilmse Palvevõrgu (Pope’s Worldwide Prayer Network) poolt, tehnilise lahenduse loojaks on GadgeTek Inc-i nimeline ettevõte.

Paavst Franciscuse valitsemisajal on Püha Tool ette võtnud nii mitmeidki digiuuendusi. Näiteks avas paavst 2016. aastal oma Instagrami konto, samuti on Vatikan näiteks rakendusse võtnud digisuhtluskeskkonna Telegram, et paastuajal katoliiklaseid üle ilma nõustada ning aidata.