Paraku on F-35 programmi juba mitu aastat kimbutanud probleemid. Nüüd on väljaande Defense News uuriv kajastus paljastanud hulga varem avalikustamata hädasid hävituslennuki juures, mis tähendab, et triljon dollarit neelanud arendus on isegi hullemas seisus kui avalikkusele seni on mõista antud.

Sõjandusvaldkonna uudisei vahendav ajakiri ja veebileht Defense News avaldas loendi 13 kõige tõsisemast veast. Nende hulgas on nt piloodikabiini rõhu kõikumine, mille tagajärjel kannatavad piloodid ränki kõrva- ja põskkoopavalusid.

Mõnede F-35 versioonide piloodid ei suuda pärast teatud manöövrite sooritamist täielikult kontrollida ei lennuki risti- ja pikisuunas võnkumist ega ka selle pöördliikumist. Teatud olukordades hakkab lennuki öönägemissüsteemi kaamera kuvama rohelisi põikitriipe, mis takistab pilootidel horisondi nägemist.

Ehkki need probleemid kõlavad vägagi murettekitavalt, ei paista see häirivat sõjalennukite tootja Lockheed Martini F-35 programmi asepresidenti Greg Ulmerit.

"Kõik need probleemid tuleb lahendada, ning igaüks neist on meile arusaadav, juba lahendatud või lahendamisel," kinnitas Ulmer väljaandele Defense News. "Oleme oma klientidega koostööd teinud ja nüüdseks kindlad, et F-35 toimib hästi ning et iga tuvastatud probleemi lahendamiseks on lahendused olemas."