USA õhuväe esindaja kolonelleitnant Jason Rossi ütles väljaandele, et disketid on asendatud digitaalse lahenduse, täpsemalt üliturvalise pooljuhtketastega.

Turvalisus on strateegilise automaatse juht- ja kontrollsüsteemi (SACCS) puhul väga oluline, kuna süsteem on loodud hädaolukorra puhul üksustele käskude edastamiseks. Üheks selle turvaeeliseks on muuhulgas näiteks selle vanus - süsteem on nimelt vanem kui internet. "Ei ole võimalik häkkida midagi, millel pole IP-aadressi," ütles Rossi. "Tegemist on väga unikaalse süsteemiga - see on väga hea ja väga vana."

Rossi sõnul on vana arvuti puhul probleemiks ka see, et uued noored töötajad ei oska seda tihti hooldada ning võivad seega hätta sattuda. "Mul on siin tööl inimesed, kellel on selle arvuti iga ahel, diood ja takisti peas. Nad küll kasutavad jooniseid, et oma teadmised üle kontrollida, kuid nad on seda teinud nii kaua, et võivad lihtsalt veakoodi põhjal peast öelda, mis arvutil viga on," selgitas Rossi. "Selliseid teadmisi on väga raske asendada, eriti arvestades, et tegemist ei ole väga seksika tööga, mis hõlmab tihti ka jootekolbi ja mikroskoopi," tõdes kolonelleitnant.

Uuendusi arvutile aga siiski tehakse. Lisaks mälulahenduste uuendamisele on USA Kaitseministeerium 2016. aastal öelnud, et plaanis on välja vahetada ka 1970ndatel toodetud IBM Series/1 arvuti, millel kogu süsteem toimib ning täiustada arvutusvõimekust ning luua võimalused terminalidega süsteemile ligi pääseda. Selle projektiga taheti ühele poole saada 2017. aastaks, kuid hetkel ei soovi võimud kommenteerida, kas selle ülesandega ollakse ka ühele poole saadud.

Muuhulgas ka tuumarelvade välja laskmise eest vastutava süsteemi turvalisuse tagamine on hädavajalik, kuna turvalekke puhul või häkkerite süsteemile ligipääsu saamisega on ohud väga suured. Just seetõttu ongi USA sõjavägi süsteemi uuendamise suhtes väga konservatiivne.

"Enne arvuti välja vahetamist või muudatuste tegemist on vaja tagada, et vastane ei saaks relva üle kontrolli ning samal ajal on vaja läbi viia ka ulatuslikud testid, mis näitaks, et see on hädaolukorras töövõimeline," ütles USA õhuväe teadusnõukogu liige Werner Dahm 2016. aastal.

Õhuväe esindajad kinnitavad aga, et kuigi arvuti on vana, nähakse tarkvara uuendamisega pidevalt vaeva. Koodi kirjutamise puhul ei ole mehhaanilised oskused ja teadmised jootmisest ning mikrokiipide ehitusest olulised ning suure osa sellest tööst teevad ära just noored sõjaväelased. "Me saadame oma kõige helgemad pead nendesse programmeerimisüksustesse," ütles Rossi.