Bridenstine ei olnud hindude katsetuse suhtes just positiivselt meelestatud: "On väga-väga halb, et juhtunu tagajärjel tekkis kosmoseprügi, mille apogee (maksimaalne kaugus Maa massikeskmest - Forte) on suurem kui ISS-il."

Bridenstine'i sõnul on selline käitumine vastutustundetu, eriti arvestades lähitulevikku, mille jooksul peaks kosmosesse jõudma palju rohkem inimesi. "Me üritame Maa lähiorbiidil kommertslende teha ja inimeste üldise hüvangu heaks kosmoses tegutseda rohkem kui kunagi varem. Kõik need tegevused satuvad selliste juhtumite tõttu ohtu - veel enam, kui selliste asjadega tegeleb üks riik, arvavad ka teised, et peaks nii tegema," pahandas Bridenstine.

NASA tuvastas pärast relvakatsetust kokku 400 tükki orbiitprügi, millest 60 on enam kui kümnesentimeetrise läbimõõduga ning mida NASA tänu sellele jälgida saab. NASA hinnangul tõusis seetõttu ka risk, et ISS võib kokku põrgata kosmoseprügiga, kuid Bridenstine kinnitas, et astronaudid ohus ei ole ning tõenäoliselt saaks vajadusel ISS-iga prügist kõrvale põigata.

Hindude raketitest pole aga kõige hullema mõjuga kosmoserelvajuhtum. 2007. aastal hävitasid hiinlased samuti umbes 850 kilomeetri kõrgusel asuva satelliidi ning tekitasid sellega 3000 jälgitavat tükki orbiiträmpsu. Kokku on Euroopa Kosmoseagentuuri hinnangul Maa orbiidil 900 000 tükki kosmoseprügi, mis on suurem kui klaaskuul. 34 000 nendest kehadest on suurema läbimõõduga kui kümme sentimeetrit.