Pence'i sõnul on käimas taas kosmosevõidujooks - lähiajal plaanivad ulatuslikke kosmosemissioone ka Hiina ja Venemaa, vahendab Gizmodo. Pence ütles, et NASA peaks Kuule jõudma niipea kui võimalik, isegi kui see tähendab, et kasutada tuleks eraettevõtete loodud rakette ning maandureid.

Miks Trump ja Pence Kuule kibelevad? Eks see toeta nende Make America Great Again kampaania põhimõtteid. "Ühes olen ma kindel - esimene Kuul kõndiv naine ning järgmine sinna jõudev mees on mõlemad ameeriklased, kes on kosmosesse lennutatud Ameerika Ühendriikide pinnalt õhku tõusnud Ameerika ettevõtete rakettidel," ütles Pence.

Kuule inimeste saatmine ei ole odav lõbu ning seda on NASA korduvalt nii president Trumpile kui ka teistele ametimeestele meelde tuletanud. Hinnanguliselt läheks tänapäeval Apollo missioonide kordamine maksma 120 miljardit USA dollarit.

Kuigi USA Kongress eraldas NASAle selleks aastaks küsitud 19,9 miljardi asemel 21,5 miljardit USA dollarit, ei pruugi see siiski olla piisavalt, et tipp-poliitikute seatud üliambitsioonikaid eesmärke täita.

Pence ähvardas, et juhul kui missiooni õigeks Kuule toimetada ei suudeta, ootavad NASA ees muutused. Tõenäoliselt kaotaks mitmed projektid rahastusse, mida seejärel Kuu-missiooni tarbeks kasutataks.