"Tavaliselt on uute rakettide katselendudel massisimulaatoritena kaasas kas teras- või betoonplokid, mis tundus mulle erakordselt igav," põhjendas Musk auto kosmosesse saatmist. "Kõik igav on mõistagi kohutav, eriti kehtib see ettevõtete puhul. Ja seetõttu otsustasime me kosmosesse saata midagi ebatavalist; midagi sellist, mis tekitaks emotsioone."

Nii ongi Falcon Heavy koormaks esimese põlvkonna Tesla Roadster, milles kõlab David Bowie "Space Oddity". Musk kirjutas, et kui kõik läheb plaanipäraselt, jääb Tesla miljardiks aastaks elliptilisele Marsi orbiidile (planeedi pinnale see ei jõua).

Kui Musk 1. detsembril teatas, et ta kavatseb auto kosmosesse saata, arvati, et ehk on miljardär pisut nupust nikastanud või lihtsalt pärast sauna paar õlut liiga palju võtnud. Pildid aga tõendavad, et auto kosmosesse saatmine on tegelik plaan. Ja tõesti, miks mitte.


Uus kanderakett Falcon Heavy, mis auto kosmosesse viib, koosneb kolmest SpaceXi Falcon 9 raketist. Et need on igaüks varustatud üheksa Merlini mootoriga, mis töötavad samaaegselt, tähendab see, et Falcon Heavyl on kokku 27 mootorit, mis teeb sellest võimsaima kasutuses oleva kanderaketi. Piltlikult on Falcon Heavy nii võimas, et jaksab Maalt minema toimetada Boeing 737 reaktiivlennuki. Ja mitte tühja teraslinnu, vaid koos reisijate, meeskonna, pagasi ja kütusega. Falcon Heavy kanderaketid on ette nähtud korduvkasutuseks.

Esimene raketistart koos Tesla Roadsteriga on ette nähtud toimuma millalgi jaanuaris, stardiplatvorm on 39A, mis asub NASA Kennedy kosmosekeskuses Floridas.