Auto peaks punase planeedi orbiidile viima Muski kosmosefirma SpaceX uus rakett Falcon Heavy, mille esimene start on hetkel määratud jaanuarisse. ScienceAlert teatab, et arvestades raketi võimsust ja seda, et Musk on ennegi erinevate viguritega hakkama saatnud - saates näiteks aastal 2010 SpaceX Dragoniga selle esimesel lennul orbiidile juusturatta - on hetkeseisukoht see, et tal on tõsi taga.

Märtsis ütles Musk Falcon Heavyst rääkides, et ta plaanib saata kosmosesse "kõige tobedama asja, mida me suudame ette kujutada." Falcon Heavy on võimeline Marsile toimetama pisut alla 17 tonni kasulikku koormat. See tähendab, et rakett võiks sinna viia mitte ühe, vaid peaaegu 14 Tesla Roadsterit.

2008. aasta kirsipunane Tesla Roadster.
"Koormaks on mu südaöökirsipunane Tesla Roadster, milles mängib "Space Oddity"(David Bowie kuulus laul - toim). Sihiks on Marsi orbiit," teatas Musk reedel. "Auto jääb kosmosesse umbes miljardiks aastaks või midagi sinnakanti, kui see stardi järel õhku ei lenda (see võimalus on täitsa olemas, kuna juulis ütles Musk, et ta loeb eduks juba seda, kui uus rakett stardiplatvormist nii kaugele jõuab, et õhku lennates platvormi ei kahjusta - toim.).

Musk paistis samal õhtul Twitteris küsimustele vastates oma plaani kinnitavat. "Et kinnitada, esimese Falcon Heavy raketi koormaks saab olema Tesla elektriauto, mis mängib "Space Oddityt" ja suunaks on Marss?" küsis kasutaja J.C. Twitteris Muskilt.

"Jah," vastas Musk.

Veel selgus, et kosmosesse saadetav Tesla Roadster on esimese põlvkonna oma ehk siis aastast 2008. Miks punane? "Punane auto punase planeedi jaoks," vastas Musk.

Ka SpaceXi töötajad näivad väidet kinnitavad. Insener Joy Dunn kirjutas reedel Twitteris, et esimese Falcon Heavy raketi kandam on välja kuulutatud.

Aga kas ikka on? Musk kinnitas alguses oma plaane reedel ka The Verge`ile saadetud e-mailis. Ent laupäeval uuendas The Verge oma vastavasisulist lugu, milles nad teatasid, et Musk oli neile öelnud, et ta mõtles kõik välja.

Business Insider palus SpaceXilt kommentaari, mida nad esialgu ei saanud. ScienceAlert ei saanud Muskiga ka otseühendust, NASA ei vastanud samuti nende küsimustele.

Pingpongist hoolimata paistab, et Muski väitel on siiski tõsi taga: ta ütles Ars Technica vanemkosmosetoimetajale Eric Bergerile, et missioon on "sajaprotsendiliselt reaalne" pärast seda, kui The Verge`i lugu juba uuendatud olid. Berger säutsus hiljem, et kaks SpaceXi töötajat olid auto Marsile saatmise plaani kinnitanud.