Auto sõitis läbi seina elutuppa ning Son ja ta poeg said õnnetuses viga. Tesla kõneisik ütles tehnoloogiaportaalile Gizmodo, et Korea kuulsus olla eelnevalt lubanud oma kuulsusestaatust Tesla mainele vee peale tõmbamiseks kasutada, "kui firma ei nõustu maksma kahjutasu ning kinnitama, et auto kiirendas läbi seina ise, mitte juhi süül."

Sama kõneisik lisas aga, et tõendite põhjal ei ole auto mitte mingil juhul juhtunus süüdi. "Me käitume asitõendite kohaselt ja ei anna ultimaatumitele alla," teatas ettevõte.

Ji-Chang Son on osalenud paljudes Lõuna-Korea telesaadetes ja filmides ennekõike 90ndate lõpus ja 2000ndate alguses. Lisaks on ta laulja ja laulukirjutaja. Son postitas pildid juhtunust oma Facebooki lehele ning teatas sealsamas, et otsustas seejärel, kui Tesla ei nõustunud süüd enda peale võtma, kohtusse pöörduda. "Kui sein oleks betoonist, mitte puust, oleksin ma surnud," lisas ta.

Soni kohtuasjas mainitakse veel seitset sarnast kaebust Tesla vastu. Autotootja ütleb aga, et kõigil neil puhkudel oli süüdlaseks juht. Tesla vaidleb, et nende masinail on olemas mitmetasandiline kaitse pedaalide väärkasutamise vastu ja et masina autopiloodi tarkvara kasutab sensorit, et eristada tahtmatuid pedaalivajutusi neist kordadest, kui juht vajutab gaasipedaalile sihilikult.