See on kaamera, mis ei vaheta välja aasta eest turule tulnud aparaati OM-D E-M5, vaid asetub selle kohale kui professionaalsem, võimekam ning muidugi ka kallim hübriid, kirjutab Photopointi ajaveeb.

Olympuse enese sõnul tuleks uut tulijat vaadelda hoopis kui firma 2008. aastal esitletud viimase tõelise peegelkamaera E-5 järeltulijat.

Sellisele staatusele vihjavad näiteks ilmastikukindel korpus, 1/320 sekundiline välgusünkroaeg, väga muljetavaldavalt rikas juhtnuppude süsteem ja muidugi uus sensor, millel olevad faastituvastusega fookuspunktid aitavad automaatsel teravustamisel Four Thirds peegelkaameraobjektiividega.

Selline hübriidkaamera tekitas minus korraks koguni küsimuse – kas ehk ei või selliselt edasi arenedes viie või kümne aasta pärast valitseda kaameraturul olukord, kus tõsised fotoaparaadid nii proffide kui ka harrastajate jaoks on Olympuse, Panasonicu ja Sony valmistatud hübriidid ning kus Canonit ja Nikonit vaadeldakse kui ajast maja jäänud klassikuid, kes kuskil perifeerias vaikselt oma asja ajavad...

See on ilmselt vaieldav seisukoht. Nii mõnelgi tõsisemal fotohuvilisel ja miks ka mitte päris professionaalil peaks Olympus OM-D E-M1 aga küll näpud võbelema võtma.

Muljetavaldaval kaameral on tihti ka muljetavaldav hind – E-M1 eest asutakse detsembris eurosid kasseerima umbes nii 1500 ja peale.

Loe täisteksti ja vaata rohkem pilte Photopointi ajaveebis.