Valve kirjeldas blogpostituses, miks on mängude reguleerimine niivõrd keeruline: "Väljakutse ei ole ainult selles, kas Steami poes peaksid olema mängud, mis sisaldavad vägivaldset või täiskasvanutele mõeldud sisu. Tegelik väljakutse on selles, et mängudes peegeldub suur hulk väga vastuolulisi teemasid: poliitika, seksuaalsus, rassism, sugu, vägivald, identiteet ja muu. Lisaks on veel keerulisi teemasid, mis on mängu kui mõiste kesksed: näiteks, mis üldse teeb ühest mängust mängu? Või milline peab olema mängu kvaliteet enne kui see sobib avaldamiseks?"

Sellega seoses teataski Valve, et neil puudub täielikult huvi kõigi nende asjade reguleerimise üritamiseks, tuues välja, et kuna ülemaailmselt on eri lähenemised nendele teemadele juba kasvõi seaduslikult niivõrd erinevad, siis ei oleks seda isegi tõenäoliselt võimalik teha nii, et kõik inimesed oleks rahul. Nii otsustatigi, et nüüdsest sobib Steami poodi kõik sisu, mis pole "illegaalne või otsene trollimine".

"Valve ei peaks olema see, kes seda otsustab. Kui sa oled mängija, siis peaksid sina saama valida, millist sisu sa ostad ja millist mitte. Kui sa oled arendaja, peaksid sina saama otsustada, millist sisu sul on lubatud luua," selgitas Valve postituses enda uusi põhimõtteid. Lisaks ütles firma, et keskendub pigem süsteemide välja töötamisele kui lõputule otsustamisele, milline sisu on platvormil lubatud.

Näiteks on kavas luua süsteemid, millega mängijad ei näeks selliseid mänge, mis neile tõenäoliselt ei meeldi või neid vihale ajavad. Samas kaitseb firma ka teist poolt ning ütles, et vastuoluliste mängude arendajad ei pea taluma diskrimineerimist inimeste poolt, kellele nende mängud ei meeldi või keda need vihastavad. Lubati välja töötada ka mehhanismid, mis sellist diskrimineerimist takistaks.

"Kellegi solvumine ei tohiks ära võtta sinu mängu häält. Me usume, et kõigil peaks olema võimalus ennast väljendada ning üritada leida teisi, kes tahaksid sinu mängu mängida," on postituses kirjas. Valve rõhutas, et täpselt nagu ühiskonnas, on ka nende ettevõtte sees probleemid õhus: "Valve ei ole väike firma - me pole homogeenne grupp inimesi. Veebis toimuvad debatid toimuvad täpselt samamoodi meie ettevõtte siseselt. Me ei ole kõik ühel nõul selle suhtes, mis meie platvormile sobib. Nii et kui me ütleme, et tõenäoliselt teeb meie praegune otsus suure hulga inimesi väga vihaseks, siis peame tõdema, et tõenäoliselt saavad vihaseks ka mõned meie enda töötajad, nende pered ning kogukonnad."

Loe blogipostitust täismahus siin.