Vahepeal lisandus aga uut infot, mis muudab eelneva tühiseks. Nimelt olla ühel ettevõttel juba volditav ekraan valmis, glamuursel AMOLED-tehnoloogial põhinev pealekauba, ja seega on suuremad tootjad nagu Samsung või Huawei kaotanud võimaluse siin esimesed olla.

See firma on Royole (ei, Forte pole sellest ka kuulnud), kelle volditava ekraaniga telefon kannab nime FlexPai. Nii et saa tuttavaks: ülalolevas videos näedki maailma esimest volditavat telefoni.

Volditaval ekraanil on rohkem mõtet siis, kui selle pind on tavapärasest suurem ja toimib väikese tahvlina.

Sestap on ka Royole Flexpai lausa 7,8-tollise ekraaniga, mis ületab täna levinud suurusi (6-7 tolli vahel) ja ületab selle maagilise seitsme tolli piiri, millest alates seadmeid tavaliselt tahvelarvutiteks nimetatakse.

(Foto: tootja)

7,8-tollisel ekraanil on 1920 x 1440 pikslit – volditav tehnoloogia on nii noor, et rohkem ilmselt veel ei võimalda, vähemalt müügivalmis aparaatidest rääkides. Kuvasuhe on 4 : 3.

Ekraani saab kokku voltida väidetavalt enam kui 200 000 korda, enne kui see vanub ja hakkab vigastusi saama.

Põhinäitajad:

* Snapdragoni 8. seeria kiip (kõlakate põhjal uus 8150)

* 8 GB töömälu, 256 GB failiruumi

* topelt-põhikaamera: 20 MP telefoto + 16 MP lainurk (seda võib nimetada nii esi- kui ka tagakaameraks, olenevalt sellest, kuidas ekraan on kokku volditud)

* opsüsteem Water OS (täiendatud Android 9 "Pie", et see uudse volditava ekraaniga hästi toimiks)

Royole FlexPai peaks müügile ilmuma juba detsembris, baashinnaga umbes 1160 eurost. Kardetavasti on see esialgu saadaval pigem Aasias, nii et seda veebi teel taga ajada ja endale tellida pole mõtet (kui see Eesti võrgus näiteks korralikult ei toimi või isegi ingliskeelset keskkonda ei paku).

Aga näed siis. Keegi tegi selle ära, mida suuremad tootjad juba mõne aja jooksul lubasid.

Hiina tootjad on muidugi alati kiired ja võimelised teisi müügikõlbuliku seadmega edestama.