Üritus tutvustas muudki põnevat, nagu Mac-arvutitele mõeldud monitorid UltraFine 5K ja 4K. Nende tootja on LG, kuna Apple enam monitore ei tee, mida võis viimati nentida Õunafirma algusaastatel.

Neist uhkem ja kallim 5K pakub 27 tolli ekraanipinda, nime vääriliselt 5K resolutsiooni ehk 5120 x 2880 pikslit, teravusega 218 pikslit tollile.

Põhitrumpe on selle võime Thunderbolt 3 kaudu videot, heli ja andmeid edastada, aga ka arvutit laadida või ekraanieredust ja helivaljust muuta.

Lisaks FaceTime’i valmidus (monitoris on kaamera, mikrofon, kõlarid) ja tagaküljel kolm USB-C pesa.

5K maksis ilmudes 1300 dollarit, hetkel on kuni märtsi lõpuni soodukaga 974 dollarit, vähemalt saidil apple.com.

Jaanuari teisel poolel hakkasid veebis levima aga väited, et UltraFine 5K käitub imelikult ja töötab ebastabiilselt.

Selgus ka, et jamad võivad esineda siis, kui sellest vähem kui kahe meetri kaugusel on juhtmeta internetti jagav ruuter. Täpsemalt ei tohi see asuda monitori taga, sest segab viimase andmevahetust.

LG soovitab kiire lahendusena ruuteri paigutada teise kohta ja vajadusel klienditoega ühendust võtta. Lisaks lubab, et alates märtsist toodetavad UltraFine 5K-d on signaalisegamise vastu vastupidavamaks muudetud.

Järjekordne ilmekas näide selle kohta, kuidas tänapäeval koheldakse moodsa tehnika soetajat kui seadme või teenuse vabatahtlikku beetatestijat, kes selle eest ka raha maksab. Ja et selline saatus pole välistatud ka kulukaid tooteid ostes.

Selline probleem on kindlasti digiajastu üks suurimaid vajakajäämisi puht tehnoloogilisest vaatenurgast.