Kui siiski tahad tuttava mängumonitorigurmaani jalust nõrgaks võtta, siis on hiljuti ilmunud mitu ägedat pilli, millest Forte tutvustas näiteks Aceri ja ASUSi omi.

Veidi enne tänavust suurimat-tähtsaimat videomängumessi E3 2017 hüppas samale rongile Samsung, mille vägevat kükloopi siin ma tutvustangi.

Mudel CHG90 on muidugi hetketrendi kohaselt nõgusa ekraaniga, aga lööb võimalikke rivaale juba välimusega.

See on nimelt suurem kui teised, 49-tolline ekraan muudab selle hetkel suurimaks nõgusmonitoriks, mis välja antud. Kui lauale panna, siis on raske sellest mööda vaadata või midagi muud märgata.

Nagu hiljuti Computexil nähtud ASUSi monitor, on kasutusel seni eelkõige kallites 4K UHD telerites kasutatud pilditehnoloogiad nagu kvanttäpikesed (QLED) ja HDR-i tugi. Lisaks lahendus AMD Radeon FreeSync 2.
(Foto: tootja)

Põhinäitajad:

* 3840 x 1080 pikslit, 32:9 kuvasuhe (põhimõtteliselt täiskõrglahutusega pilt, mis on horisontaalis tavapärasest kaks korda pikem)

* 1 ms reaktsiooniaeg, pildivärskendus 144 Hz

* kuvab 1,07 miljardit värvi, kvanttäpikesed, HDR, FreeSync 2

* DisplayPort, mini-DP, 2x HDMI, 3,5 mm helipesa, 3x USB 3.0

* monitor on muudetava kõrguse ja asendiga, ekraani saab kallutada

* hind Samsungi USA kodulehel 1499 dollarit (meie rahas 1340 eurot)

Mõneti murettekitavalt ei soovi Samsung hiljuti uusi seadmeid tutvustades välja öelda, millise konkreetse HDR-tehnoloogia tuge need kasutavad (pilt või video saab ilusam ju eelkõige siis, kui sisu toodeti sama tüüpi HDR-i põhjal).

Samsungi nutiseadmetes on mobiil-HDR, telerites vähemalt möödunud aasta lõpu seisuga HDR10. Ilmselt siis monitoris on ka HDR10.

Kes kasutab nVidia graafikalahendusi, seda ilmselt FreeSync 2 tugi väga ei eruta. AMD pooldajale on see aga moekaim mängumonitor, mida praegu osta. Kui Thunderbolt 3.0 ja USB-C lisada, siis oleks juba päris "viimane sõna".

Samsung usub, et uus 49-tolline elukas tekitab mängusõbrale samasuguse rabava vaatevälja nagu kolm 24-tollist kõrvuti panduna.