Kõiksugu moodsa tehnika seadmeid on Computexil muidugi palju rohkem, kuid järgnev on meie valik, mida esile tõsta.

Kõlar nagu must auk

Tüüpiline õhu teel internetti pakkuv ruuter on ilmetu must ristkülik. ASUS paistab selles vallas silma mudeliga Blue Cave, mis näeb välja väikese kõlari ja väga suure pliiatsiteritaja ristand. Miskipärast tekib seda vaadates pähe ka sõnapaar "must auk".

Disain pole mõeldud vaid silmapaistmiseks, vaid ka signaali tugevdamiseks. Inteli tehnoloogial põhinev emaplaat on põhjas, antennid ülaosas ja auk nende keskel annab neile „hingamisruumi“.

AC2600 kaheribaline ruuter oskab suhelda IFTTT-rakenduste ja seadmetega kuni Amazoni digiabilise Alexani välja. Jõudluse osas suudab aparaat tootja väitel kenasti 4K videostriimi vahendada (kodulehe põhjal kuni 1734 Mbit/s wifi ac puhul). Küberkaitset pakub AiProtection- tarkvara nagu ASUSi puhul tavapärane.

Google WiFi eeskujul saab ruuterit juhtida nutiseadmeäpist, näiteks võrgukasutust jälgida, sh millised äpid võrguühendust hoiavad, ja lastele piiranguid paika seada. Kui uus seade võrku siseneb, saad äppi teavituse. Lahe.

Ilmumisaeg on veel lahtine, hind USA-s saab olema 180 dollarit.

Inteli krediitkaart-arvuti

Maailmas (no vähemalt tehnoloogiamessidel) on alati ruumi uudse kujuteguriga arvutisüsteemidele.

Intel tutvustas jaanuaris CES 2017 üritusel moodularvutit Compute Card, mis on krediitkaardi-mõõtu seadeldis mingite teiste süsteemide või seadmete nutikaks muutmiseks. Kõik vajalik on pisikesel kogupinnal olemas: Inteli süsteemikiip, mälu, andmeruum, andmeside.

Computexil saime nüüd Compute Cardi lähemalt näha ja ühtlasi teada firmade kohta, kes selle põhjal mingeid süsteeme toota tahavad, näiteks Dell, Lenovo ja LG.

LG näitas muide kõik-ühes-arvutit, mis funktsioneeribki CC najal. See on hea idee, sest kõik ühes ehk monitori ning selle jala ja aluse sisse peidetud arvutites on kurikuulsalt keeruline riistvara uuendada. CC kaart aga muudab selle missiooni... peaaegu võimatust täitsa võimalikuks.

Kõige karmim monitor arvutiga mängijale

Sellist elukat sa küll näha ei lootnud! ASUSi uus arvutimängurimonitor ROG Swift PG35VQ on eriti moekat tehnoloogiat täis puugitud.

Sellel on nõgus 35-tolline LCD ekraan, millel on 3440 x 1440 pikslit, 200 MHz värskendussagedust (jah, erakordselt kõrge) ning toetused peamiselt kallistes telerites levinud pilditehnoloogiatele nagu HDR10 ja Quantum Dots. Neile lisaks nVidia G-Sync.

Ultralai kuvasuhe on 21:9, sest miks mitte. Eredus on 1000 nitti, et HDR kenasti välja mängida. Paneeli valgustavad 512 LED-tulukest, mida saab iseseisvalt juhtida, et ekraanipildi teatud osi tumedamaks muuta.

Mis riikides, millise hinnaga ja millal ilmub, on veel täpsustamata. Aga see on tõenäoliselt kallim kui sa loodad.

StarVR muudab virtuaalreaalsuse kinolikumaks

Artikli avapildil kujutatud peakomplekt StarVR omab potentsiaali muuta virtuaalreaalsuse rohkem kinolikuks kui keegi seni on suutnud. See pakub 210-kraadilist vaatevälja, 5K resolutsiooni.

Eriti põnev on aga, et toode valmib kolme tähtsa tegija koostööna: IMAX, Acer ja rootslaste mängustuudio Starbreeze (The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, The Darkness, Syndicate, Payday 2 jm).

Peakomplekt on tipptehnoloogia ja laiekraanide kasutamise tõttu paraku raskem kui VR-komplektid tavapäraselt, aga loodetavasti korvavad selle kirkad mängukogemused.