Jah, Uberil õnnestub hästi nii investorite raha ligi meelitada kui ka Uberi-juhtide abil teenida, aga veel paremini õnnestub neil saadud raha seni kulutada.

2016. aastal kogunes Uberi-tellimustelt üle maailma suisa 20 miljardit USA dollarit (kaks korda suurem number kui 2015. a), millest ettevõtte käibeks läks kirja 6,5 miljardit.

Mullune aasta tõi aga siiski 2,8 miljardi dollari suuruse miinuse, lisaks miljard, mis kadus ebaõnnestunud katsega Hiinat vallutada.

Mainitud 6,5 miljardit pole ilmselt siiski tegelik puhaskäive, sest siia pole arvestatud töötajate preemiaid firma aktsiate näol ja veel mitmeid pisemaid kulutusi kinnisvarale, sõidukitele jm.

Raha pole siiski vist selle staar-idufirma suurim probleem. Neil ei lasta vabalt kõikjal tegutseda (hiljuti sunniti tegevuse lõpetama Itaalias ja Taanis), üks töötaja on saanud teiselt seksuaalse ahistamise süüdistuse kaela, Alphabet süüdistab Uberit isejuhtiva auto tehnoloogia varastamises. Ja meedia on saanud haisu ninna ka mitmest räpasest ärivõttest, mida nad on kasutanud.