Sellega seoses on tekkinud rida küsimusi, millele arvutihuvilised hetkel (veebist) vastust otsivad. Kogume neist peamised siia kokku.

Miks Microsoft popi opsüsteemi pensionile saatis?

Et uuemale tarkvarale ruumi teha, eelkõige uusimale Windowsile nimega 10, millele Microsofti lubaduse põhjal enam järglast ei tule – selle arendamine ja veebi teel levitamine jääbki kestma.

Kas ma saan endiselt Windows 7 arvutit kasutada?

Jah. Hetkeseisuga on Windows 7 isegi väga levinud – 32,74% turuosa Windows 10 47,65% vastu. Seda siis PC-tüüpi arvutite hulgas.

Kas ma saan endiselt Windows 7 arvutile paigaldada?

Jah.

Mida see tähendab, et Microsoft enam Windows 7 ei uuenda?

See tähendab, et Windows 7-le ei toodeta enam tarkvarauuendusi ja parandusi. Neid võivad saada aga valitud koostööpartnerid, kellele opsüsteemi vahetamine mingil põhjusel suuri ebamugavusi valmistaks.

Kui Windows 7-s või sellega kaasatulevas tarkvaras tulevikus mingeid uusi nõrkusi või turvaauke leitakse, siis pole tavakasutajal lootust, et Microsoft selle ära parandab. Ka ilmub aina vähem uusi seadmeid ja tarkvara, mis Win7 üldse toetavad.

On siiski võimalik, et kui mingi eriti kole turva-auk leitakse, siis Microsoft selle ära lapib. Nii on juhtunud varemgi, kui mõne Windowsi tootjapoolne tugi juba lõppes.

Selline teade ootab Windows 7 kasutajaid edaspidi (ekraanitõmmis)

Kuidas on kõige turvalisem Windows 7 arvutit edasi kasutada?

Turvalise arvutikasutamise põhireeglid jäävad kehtime nüüdki: ära ava kahtlaseid kirju, ära klõpsa kahtlastel linkidel, ära külasta kahtlaseid veebikeskkondi (eriti neid, mis piraatlusega seotud).

Kui tahad veelgi turvalisemat (paranoilisemat) Windows 7 kogemust, siis kasuta arvutit võimalikult vähe ja ära seda veebi ühenda.

Millega Windows 7 asendada?

Tavakasutajal on kindlasti kergeim valida Windows 10, või hoopis osta Apple'i arvuti või paigaldada Windowsi asemel tasuta Linux.

Windows 10 oli ilmumisjärgse aasta jooksul tasuta, aga nüüd?

Windows Latest osutab, et kui sul on Windows 7 või 8.1 koopia, siis laadi alla Media Creation Tool ja sisesta paigaldusprotsessi ajal vana opsüsteemi digivõti (product key). Sellest piisab, et ka nüüd ametlik Win10 koopia tasuta hankida.

Kas Windows 10 on ohutu?

Häkkeritele ja muudele kurjadele arvutivõluritele on alati meeldinud Windowseid proovile panna, nii et ohutu kindlasti mitte. Iroonilisel kombel just 7 pensionile minemise paiku selgus, et Windows 10 sisaldab suurt turvaauku, mida MS kiirustas kinni mätsima.