Win7 on laialt levinud arvamuse põhjal Microsofti hinnatuim opsüsteem üldse. Kas tegelikult ka, on muidugi vaieldav ja lõpuks ikkagi maitse asi. Kindel on aga, et tootja lõpetab just täpselt täna selle toetamise uuenduste-värskenduste kujul.

Windows 7 oli suur samm edasi Microsofti eelmisest popist opsüsteemist Windows XP, seda nii pildiliselt, kasutajamugavuselt kui ka turvalisuse poolest (vahepeal ilmus Windows Vista, mida peetakse üldiselt parajaks läbikukkumiseks, nii et piirdun lihtsalt selle äramärkimisega.)

Mõni Win7 võimalus on kujunenud nii popiks ja nõutuks, et Microsoft on kasutajate soovidele vastu tulles lisanud need Win10-ssegi. Viimases oli algselt näiteks palju vähem valikuid uuenduste allalaadimise osas.

Pika staažiga kasutajad meenutavad heldimusega ka Win7 reklaamivabadust, sellal kui Win10 keskkonnas on reklaame ja "soovitusi" kuhjaga.

Praegu muidugi ei tasu enam Win7-le jonnakalt truuks jääda. Mida vanem ja popim mingi opsüsteem on (Win7 on kahtlemata mõlemat), seda suurem tõenäosus, et pahatahtlikud seda jooksutavate arvuti ründamiseks ja/või (salaja) ülevõtmiseks võimalusi leiavad.

Windows 7 on NetMarketShare'i andmetel hetkel siiski Windows 10 järel teine kõige popim Windows (32,74% turuosa 47,65% vastu – ilmumisajad on vastavalt 2009. a oktoober ja 2015. a juuli).

Usutav on, et 7 oleks praegugi 10-st populaarsem, kui Microsoft poleks teinud omalt poolt kõike mõeldavat uuem opsüsteemi levitamiseks, alates tasuta jagamisest kuni otseste jõuvõteteni, näiteks sundides arvuteid automaatselt Win10 alla laadima.

Windows 10 kasuks 7-ga võrreldes võib öelda lühidalt kolme asja:

* Win10 nõuab ainult natuke võimekamat arvutit kui 7, nii et uut pole tingimata vaja

* Microsoft hoolitseb jätkuvalt Win10 turvalisuse eest

* kuna Microsoft saatis Windows 7 ametlikult pensionile, siis pole teistel seadme- ja tarkvaratootjatel ka enam motiivi vanakest pikalt toetada.

Microsoft on mitmel eri viisil ja veebikeskkonnas pakkunud Windows 10 kõik selle neli ja pool eluaastat tasuta. Ilmselt jätkub see nüüdki, et Windows 7 kasutajad ikka tõesti punnimise lõpetaksid ja moodsamale platvormile koliksid.