Uut iPhone`i selle kasutamiseks vaja pole, iPhone 7t hakatakse ettetellijateni toimetama kolme päeva pärast. Uus iOS töötab kõikidel iPhonedel alates iPhone 5st, iPadidel alates kolmanda seeria omadest ja iPod touchidel alates kuuendast põlvkonnast.

Muudatusi on nii palju, et kõiki neid loetleda ei jõuagi, vaid mõned. Nagu Forte eelmisel nädalal pärast Apple`i suurüritust kirjutas, lubab iOS10 esimese iOS-ina osasid Apple'i poolt paigaldatud äppe eemaldada (tehniliselt võttes lihtsalt peita) Veel lubab Apple ka teistel arendajatel hakata Sirit oma äppidele lisama, et näiteks anda talle häälkäsklus Uberi tellimiseks.

Opsüsteem võimaldab telefoni „äratada“ ka seda lihtsalt tõstes. Lisaks on võimalik paljusid märguandeid lugeda ja neile vastata ka lukustatud ekraanilt.

Kui uued iPhone`id on vett taluvad, siis vanemad versioonid seda ei ole. Uus opsüsteem hoiatab võimalike veekahjustuste eest ja jagab ka juhiseid, mida kriisiolukorras ette võtta (huvitav, kas soovitab telefoni riisi sisse pista?).

Lisaks on Siri targemaks ja mõistvamaks tehtud, ühtlasi on Siri nüüd avatud kolmandatest osapooltest arendajatele.

Kirjutamisel mõistab iOS 10 sinu kirjutatava laiemat konteksti, mis mõjutab soovitatavaid sõnu klaviatuuri kohal. Veel kasutab iOS deep learningut ehk sügavat õpet selleks, et sinu fotodest ise albumeid koostada.
Ning paljude muude muutuste seas on paremaks tehtud ka Apple Maps. Kui praeguses versioonis ei saa näiteks mööda eelseisvat teekonda edasi kerida – Maps hüppab sinuga kohe su käesolevasse asukohta tagasi – siis nüüd on see võimalik.

Ja veel – emotikonid on nüüd kolm korda varasemast suuremad ning lisatud on 72 uut.