„Täna kell 12.38 sai häirekeskus teate, et Tabasalu panga all rannas on märgata õlireostust. Kell 13.13 kohale saabunud päästjad suuremat reostust ei tuvastanud ning see ei olnud õnneks merevees vaid rannakivide vahel väikeste loikudena," ütles päästeameti pressiesindaja Liina Valner.

Kohale kutsuti Keskkonnaameti eksperdid, kes tegid kiirtestid veendumaks, et tegemist ei ole vetikakilega.

Kohal käinud keskkonnaameti inspektorite hinnangul oli Kakumäe vees näha siiski looduslikku kilejat materjali, mis tekib bioloogilise materjali lagunemisel.

Sündmuskohal viibiv Ekspress Meedia fotograaf Andres Putting märkis, et laike on märgata mitmekümne meetrisel alal nii vees kui kividel.


Hoogne naftatankerite teenindamine käis Tallinn G ankrualal ka äsja möödunud nädalavahetusel. Teenindatavaks aluseks oli laupäeval Venemaalt Primorski sadamast tulnud tanker KMARIN RENOWN - mingil põhjusel ei olnud ta endale küttust laadinud Venemaal vaid tuli selleks Eesti sisemerre, et siin enda paagid Venemaa päritolu laevakütust täis tankida. Eesti punkrilaevaks oli Muuga sadamast startinud laev EAST ning laevad kohtusid Naissaare all laupäeva hommikul kell 9:20. Lisaks käisid pärastlõunal Norra tankeri lähistel Läti lipu all sõitev laev Flagman 1 ja alus nimega Oslo Carrier 3.

Tegevus ankrualal 30.10.2021

Tallinn G on ankruala, kus keskkonnaministri kehtiva määruse kohaselt tohiks toimuda vaid laevade tankimine ehk punkerdamine - kõik muud naftatoodete pumpamised peaksid olema keelatud. Aga ei ole: keskkonnaamet lubab seal ka naftatankerite naftajääke ümber pumbata.