Tootja lubas selle väljastada veel tänavu. Nüüd kuuldub, et esimesed kasutajad saavad selle alla laadida juba 5. oktoobril.

Paljud huvilised peavad siiski ootama märgatavalt kauem – praeguse kava järgi kuni järgmise aasta keskpaigani. Windows 10 seaduslikult hankinud saavad Win11 tasuta.

Microsoft muudab opsüsteemi allalaaditavaks järk-järgult aina laiemale ringile selleks kõlbulikele arvutitele, eelistades tõenäoliselt uuemaid masinaid ja eelpaigaldatud Windows 11-ga komplekte, mis lähitulevikus müügile jõuavad. Nagu näiteks Surface Pro 7, Acer Switft 5 ja ASUS Zenbook 14.

Tähelepanuväärne on see, et Androidi äppe kohe Windows 11-s kasutama hakata ei saa, küll lisandub lubatud võimalus "lähikuudel".

Kui see juhtub, käituvad Androidi rakendused siiski mitte emulaatoris, vaid tavarakendustena. Need on esindatud stardimenüüs, tegumiribal (ingl taskbar) ja e-poes Microsoft Store (lisaks e-poes Amazoni äpipoes) ning otseteeikoonid on neil ka.

Saame näha, kui paljudel seadmetel uue opsüsteemi jooksutamisega probleeme tekib. Microsoft on lühikese aja jooksul mitu korda selleks vajalike arvutinõuete nimekirja muutnud, eriti keskprotsessorite osas.

Windows 11 eelkäija Windows 10 ilmus enam kui kuue aasta eest – 29. juulil 2015. Nii pikka vahet pole põhiliini-Windowsi-väljalasetel seni olnudki. Ilmselt on asi selles, et Microsoft ei plaaninud omal ajal Win10-le enam järeltulijat luuagi, vaid seda lõputult tarkvaratäiendustega turgutada.