Selle värskeim näide on videomängu "Super Mario Bros." asjatundjate väitel erakordselt hästi säilinud eksemplar, mis saabus müügile 1980ndate keskel Nintendo koduse mänguseadme Famicom / NES jaoks ning oli vähemalt müügihetkeni kordagi avamata.

Investeerimisplatvormi Rally käigushoidjad suutsid teose edasi müüa kahe miljoni USA dollari eest (1,71 miljonit eurot) ning ostsid selle 2020. aasta aprillis 140 000 dollari eest, mis oleks hetkevääringus pigem 142 tuhat.

Rally on omamoodi investeerimiskeskkond, mis ostab usutavasti väärtuslikku kaupa ning müüb sellest keskkonna kasutajatele osalusi. Kui keegi tahab kaupa päriselt osta, saavad investorid pakutud hinna üle hääletada, kas on sellega nõus.

Kuigi kaks miljonit dollarit on videomängu vallas uus rekord, ei tahtnud mitmed investorid seda koguni veel müüa. Umbes veerand neist hääletas müügi vastu.

Tavaliselt toimuvad rekordhinnaga videomängumüügid oksjoni teel, ja rekordeid on viimastel aastatel näha saanud üllatavalt tihti.

100 000 dollari piir purunes alles 2019. a veebruaris, tänavu juulis järgnesid sellele ühtaegu nii miljoni kui ka pooleteise miljoni piir, nüüd siis kaks miljonit...

Senine tippmark oli 11. juulil enampakkumisel müüdud "Super Mario 64" eksemplar, mille uus omanik nõustus selle eest maksma veidi üle 1,3 miljoni euro.

Selle uudise kangelane, algupärane "Super Mario Bros.", on aga kogujate hulgas ammu ülihinnatud. Teose haruldased hästihoitud eksemplarid on oksjonitel korduvalt ilma teinud.