Bezos teatas juunis, et tema viimane tööpäev omaloodud Amazoni juhina on 5. juulil, misjärel ta jääb ainult firma nõukogu esimeheks ja üldiselt keskendub oma muudele projektidele.

Lisaks teatas rikkur, et lendab 8. juulil oma kosmosefirma Blue Origin esimese mehitatud kosmoselennu käigus koos vennaga ilmaruumi. Täpsemalt maapinnast enam kui 100 kilomeetri kõrgusele, et kogeda mikrogravitatsiooni.

See inspireeris aga kedagi Jose Ortiz'i veebikeskkonnas change.org avaldama taotluskirja, mis kutsub inimesi üles andma allkirja selle jaoks, et Bezos enam Maale ei naaseks.

Taotlusega on selle uudise koostamise hetkel liitunud 22 364 inimest ja usutavasti kasvab nende hulk veelgi.

Ortiz märgib taotluse juurde kuuluvas selgituses, et Jeff Bezos on "Supermani" vastasena tuntud Lex Luthori sarnane tegelane, kuri geenius, kes kavatseb maailma üle võtta ja inimkonna orjastada. Selleks olla kasutusel ka 5G mobiilne internet.

Miks paljud inimesed Bezosest hästi ei arva, on seotud ilmselt sellega, kuidas Amazon on paljusid oma töötajaid kehvalt kohelnud ja nende töötingimuste parandamisest hoidunud.

Kindlasti ei aidanud mainet parandada ka tõik, et Bezose isiklik varaline väärtus kasvas esimesel pandeemia-aastal 75 miljoni USA dollari võrra, sellal kui alluvad pidid inimlikumate töötingimuste nimel streike korraldama.

Hiljutisim streik algas muuseas alles eile Saksamaal, kui ametiühing kutsus seitsmes Amazoni laos töölisi parema tunnitasu ja töötingimuste nimel streiki alustama.

Jeff Bezos keskendub Amazoni-järgselt oma muudele suurtele projektidele nagu kosmoselennud ja maailmale uue põlvkonna interneti pakkumine.

Ka viimases puutub ta kokku teiste inimeste kiusuga, kõnealusel juhul tuleb piike murda teise rikkuri Elon Muskiga (kes on, ei saa mainimata jätta, rahva hulgas oluliselt populaarsem).