Kui kehtivate piirmäärade järgi on sisetingimustes lubatud mitte rohkem kui 600 ja välitingimustes kõige rohkem 1000 inimesega sündmused, siis kõigi osalejate nakkusohutuse tagamisel võib alates 14. juunist sisetingimustes korraldatavates tegevustes osaleda kuni 3000 ning välitingimustes kuni 9000 inimest ühe kalendripäeva kohta.

Nakkusohutuse tagamine tähendab, et sündmusel tohivad osaleda ainult need inimesed, kes:

1) on COVID-19 läbi põdenud;

2) on selle vastu täielikult vaktsineeritud;

3) on haiguse läbi põdenud ja saanud ühe doosi vaktsiini;

4) on teinud 72h jooksul negatiivse PCR-testi;

5) on sündmusel kohapeal teinud negatiivse antigeeni kiirtesti.

Portaalis digilugu.ee saab täna endale luua siiski vaid QR-kujul digitõendi vaktsineerituse kohta. Tõendite väljastamine haiguse läbipõdemise ja negatiivse testi kohta peaks käivituma järgmisel nädalal – seni saab neid samast portaalist välja printida. Samad digitõendid hakkavad kehtima ka piiriületusel Eroopa Liidus.

Valitsuse otsuse kohaselt on digitõenditega võrdsustatud ka selle väljatrükk, kohapeal negatiivse tulemusega antigeeni kiirtesti tegemine ja välismaal väljastatud tõendid. Kiirtesti läbiviijaks saab olla vaid tervishoiuteenuse osutaja. Kui inimene keeldub ka kiirtestist, siis antud üritustel või tegevuse läbiviimises ta osaleda ei saa. Kiirtesti ei pea tegema alla 12-aastased lapsed.

Seda, kuidas digipassi kasutada, oleme varem kirjeldanud siin.