Paraku tunduvad neurotehnoloogia valdkonna asjatundjad saavutusest vähem vaimustunud. Vähemalt üks neist nimetab seda algelise demo abil kekutamiseks.

Seda märkis mõttejõul arvutiprogrammi juhtimise (ingl BCI; brain-computer interface) ala üks teerajajaid Andrew Schwartz, kes töötab USAs asuva Pittsburgh'i ülikooli neurobioloogina.

Ta kinnitab, et makaagi saavutuses polnud midagi erilist ja neurotehnoloogias oli sellise asja näitamine võimalik juba vähemalt paarikümne aasta eest.

Kiita ei maksa ka möödunud septembris toimunud demo, kus Neuralink jälgis sama kiibi abil sigade ajus toimuvat. Seda on teadlased suutnud juba terve viimase aastasaja jooksul.

Schwartz tõstab Neuralinki saavutusena esile ainult uue süsteemi loomist selliste trikkide esitlemiseks. "Salvestusseadmed ja andmeülekanne tunduvad tehnilisest vaatenurgast väga kenad, aga jõudluse ja tegeliku mõttejõul juhtimise osas oli asi väga algeline," ütleb ta.

Ta lisab, et kasvõi veidi muljetavaldavam oleks näidata looma mõttejõul midagi ruumilises keskkonnas juhtimas, aga Neuralinki kasutatud videomäng "Pong" on kahemõõtmeline.