Ahvi mõttejõul juhitav videomäng on selle valdkonna kullafondi kuuluv "Pong", lauatennist meenutav meelelahutus, mis ilmus 1972. aastal ja on väidetavalt esimene videomäng, mis tootjatele tulu teenida suutis.

Tehnoloogiaguru Elon Muski puhul mõtlevad paljud esmalt ilmselt ta (kaas)asutatud ja/või juhitavale kosmosefirmale SpaceX ja autofirmale Tesla.

Huvitavaid ettevõtmisi on stabiilsel geeniusel aga teadupärast veel, näiteks tema kaasasutatud ja juhitav neurotehnoloogiafirma Neuralink, mille kiip lubab tulevikus piibellikke imetegusid.

Kolju külge paigaldatud umbes eurose mündi suurune kiip saadab ülipeenete juhtmete teel otse ajju elektriimpulsse, simuleerides niimoodi kohta, mis kahjustatud või ei tööta normaalselt. Nii võiks pime nägijaks saada ja seljaajukahjustusega inimene halvatusest paraneda. Kiibi aku on õhu teel laaditav.

Neuralink pole kiipi veel inimese peal katsetanud, küll aga nägime möödunud augustis sellega varustatud sigu. Meenutuseks väike videokokkuvõte.

[HILJEM LISATUD] Üks tähtis asjatundja ei pea seda palju tähelepanu kogunud makaaki suuremaks innovaatoriks, nagu selgub Forte jätkuloost.