Mis värk on? Kosmosefirma SpaceX asutaja/boss Elon Musk lubab inimesed peagi Marsile sõidutada, aga selleks mõeldud kanderaketi prototüübid toovad pettumuse teise järel!

Tehnoloogiaguru tunnistab ka avalikult, et selleks vajaliku kanderaketi ehitamine on paras pähkel, aga eilne katse-eksemplar SN11 ei jõudnud isegi õnnelikult maapinnale tagasi. See plahvatas umbkaudu kuus minutit peale starti.

Selle põhjus pole veel teada ja/või avalikustatud. Kindel on aga see, et SpaceX kaotas juba neljanda Starshipi prototüübi järjest.

Varasemad variandid on andnud edukamaid tulemusi, SN10 püsis isegi maandumiskohas, kuigi plahvatas siiski minut hiljem. SN11 ei jõudnud nüüd isegi tervena tagasi.

SpaceX ehitab iga uue raketiprototüübi kolme nädalaga või rutemgi, aga sellisel alles lapsekingades alal nagu pikad kosmoselennud on väga tähtis head mainet hoida, et mitte toetajaid kaotada.

Kui lõpetada positiivse noodiga, tuleb tunnustavalt esile tõsta Muski huumorimeelt, kes kommenteeris juhtunud Twitteri säutsuga: "Vähemalt tekkinud kraater oli õiges kohas!"